Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Módne časopisy pod paľbou: Krásne dievčatko (†14) sa obesilo kvôli váhe!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: bbc, facebook)

SOMERSET - Fiona Geraghtyová z britského Nailsbourne bola úplne normálnym dievčaťom, ktoré v žiadnom prípade netrpelo nadváhou. Spolužiačky však začali mať poznámky, že potrebuje schudnúť. Pocit nespokojnosti, ktorý nadobudla, podporili aj extrémne štíhle modelky v časopisoch.

Nešťastná Fiona začala trpieť bulímiou a to, čo skonzumovala, tajne vyzvracala. Nakoniec sa na seba "nemohla pozerať" a obesila sa vo svojej spálni, kde ju našiel zdrvený otec.

Tragédii by sa možno dalo zabrániť, pretože Fiona sa so svojím úmyslom zverila v školskej eseji. Nikto ale bohužiaľ nič neurobil a škole ani nenapadlo odovzdať prácu rodičom. Dievčina dochádzala tiež na terapiu, samovraždu spáchala iba dva týždne po poslednom sedení.

Koroner Michael Rose obvinil z jej smrti módne časopisy, ktoré podľa neho nesú priamu zodpovednosť za to, že sú mladé dievčatá konštantne vystavované obrazom nezdravo priehľadných modeliek a chcú sa im vyrovnať.

"Žiadam časopisy a módny priemysel, aby prestal publikovať fotky chudých žien. Kvôli takému nezmyslu potom trpia rodiny, ako je táto," uviedol vo svojej výzve.

Módne časopisy pod paľbou:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: bbc, facebook)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu