Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

McDonald's poprel uzavretie pobočiek v Rusku: Správu označil za aprílový žart!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: wellho.net)

MOSKVA - Sieť rýchleho občerstvenia McDonald's v Rusku končí! Táto informácia sa dnes objavila vo viacerých médiách. Podľa oficiálnych predstaviteľov spoločnosti sa však nezakladá na pravde a svoje ruské pobočky nezatvára.

Zástupcovia známeho fast foodu pre agentúru ITAR vyhlásili, že informácie o uzavretí ich reštaurácií v Ruskej federácii nie sú pravdivé. "Najdôležitejšou prioritou McDonaldu je bezpečnosť potravín, ktoré servírujeme našim návštevníkom. Používame len tie produkty a zložky, ktoré sú plne v súlade s najvyššími štandardmi kvality a bezpečnosti, a ktoré prešli rôznymi testami a boli úradne schválené všetkými regulačnými agentúrami v Rusku," uvádza sa v správe.

U údajnom uzavretí reštaurácií McDonald's nič nevedeli ani na ruskom Ministerstve zdravotníctva. "O takom niečom počujem prvýkrát. Nie je to pravda," uviedla námestníčka ministra Veronika Skvortsova.

Zástupca americkej siete McDonald's Andrej Zyryanov dnes uviedol, že správa o uzatváraní ich pobočiek je iba kačicou. "Išlo o prvoprílový žart," okomentoval celú kauzu.

Nedávne správy tvrdili, že ruské úrady vykonali sériu kontrol, ktoré dokázali, že fast food má na zdravie obyvateľov neblahý vplyv a dokonca údajne spôsobuje genetické vady. Tieto fakty sa mali postarať o to, že všetky pobočky McDonald's v Rusku čoskoro zatvoria.

Tamojšie Ministerstvo zdravotníctva malo v spolupráci s Ruskou hygienickou službou Rospotrebnadzor v roku 2011 vykonať viac ako 700 kontrol v reštauráciach McDonald's a dospieť k záveru, že rýchle občerstvenie spôsobuje nenapraviteľné škody na zdraví Rusov. Okrem toho sa vraj úrady v spomínaných zariadeniach stretli aj s častým porušovaním hygienických noriem, trvanlivosti výrobkov a technológií použitých pri varení.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu