Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V Británii môžu kremáciu zosnulých sledovať cez internet!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRUSEL - Krematórium v malom galskom mestečku Narbeth na západe Walesu v Británii sa rozhodlo kráčať s dobou. Rodinným príslušníkom umožňuje sledovať spopolnenie ich drahých zosnulých aj cez internet v živom prenose. Informoval o tom portál belgickej rozhlasovej a televíznej stanice RTBF.

"Zaviedli sme túto službu ako možnosť pre členov rodiny alebo blízkych priateľov zosnulých, ktorí sa z rôznych dôvodov nemôžu priamo zúčastniť na smútočnom obrade," vysvetlil Ken Rowlands jeden z lokálnych poslancov grófstva v Pembrokeshire na juhozápade Walesu, kde sa nachádza miestne krematórium.
      
Záujemcovia, ktorí chcú online sledovať poslednú cestu zosnulého, dostanú heslo, vďaka ktorému sa môžu aj na diaľku zúčastniť tejto smutnej udalosti. Ak by to nestíhali ani tak, heslo je platné jeden týždeň, v priebehu ktorého si blízki pozostalí môžu kedykoľvek pozrieť záznam kremácie. Vedenie krematória dokonca ponúka aj DVD so záznamom poslednej rozlúčkovej udalosti. Umožňujú to miniatúrna kamera a mikrofón nainštalované v rozlúčkovej miestnosti.
      
"Tieto služby ponúkame už asi rok a záujem o ne rapídne rastie," cituje RTBF zamestnanca krematória Davida Seamana. Internetové riešenie je vraj jedonou možnosťou pre tých, ktorí žijú ďaleko v zahraničí alebo pre tých, ktorí sú ťažko chorí či starí a nevládni, aby sa osobne prišli rozlúčiť s im blízkou osobou.

Len tohto roku malo krematórium vyše tucta žiadostí o priamy internetový prenos spopolnenia, naposledy to boli blízki príbuzní zosnulého z Austrálie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu