Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Počas letu zaútočil na pilota, nakoniec vyskočil!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MNÍCHOV - Na dramatický boj o život sa pre pilota (42) malého vyhliadkového lietadla v Bavorsku zmenil let so zákazníkom (26). Ten sa rozhodol skoncovať so životom tým, že strhne k zemi lietadlo aj s pilotom a sebou, nepočítal však s tým, že sa to pilotovi nebude páčiť a že sa ubráni.

Bitka skončila tým, že zákazník nakoniec vyskočil z lietadla sám, napísala dnes agentúra DPA s odvolaním sa na políciu v Ingolstadte.

Mladý muž si najal jednomotorové lietadlo v sobotu v Augsburgu údajne na vyhliadkový let nad Mníchovom. Vo výške asi 500 metrov nad obcou Bergkirchen ale vytiahol nôž a napadol pilota, zrejme s úmyslom zmocniť sa riadenia a strhnúť stroj nadol. Pilot, ktorý predtým slúžil v armáde a mal vojenské skúsenosti, sa však úspešne bránil. Hoci utŕžil bodné a rezné rany na rukách a na brade, riadenie si vziať nenechal.

Keď mladý muž videl, že proti pilotovi neuspeje, otvoril dvere lietadla a skočil dole sám. Polícia potom našla v samovrahovom byte v Augsburgu list na rozlúčku. Muž nebol napokon pre políciu neznámy: v uplynulých rokoch ho dvakrát chytili s drogami a tiež pri niekoľkých drobných krádežiach.

"Výcvik u bundeswehre zrejme pilotovi veľmi pomohol pri zvládnutí situácie," zdôraznil policajný hovorca.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu