Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

S falošným vodičákom jazdil 20 rokov, bez nehody!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/OSTRAVA - S falošným vodičákom jazdil takmer dvadsať rokov muž (37) z Ostravy. Policajti ho zadržali až tento rok pri bežnej dopravnej kontrole. Pravdepodobne za celý čas nespôsobil žiadny priestupok!

Muž falošný vodičký preukaz kúpil ešte v roku 1991 od priekupníka za 20 tisíc korún. Policajti ho odhalili až tento rok v júli, keď kontrolovali autá v dedine Jistebník v Novojičínskom okrese.

"Keď preverovali v evidencii vodičov predložené doklady, zistili, že muž nikdy nebol držiteľom žiadnej skupiny alebo podskupiny vodičského oprávnenia," povedal hovorca miestnej polície Petr Gres.

Podľa neho však s najväčšou pravdepodobnosťou išlo o vzorného vodiča. "Motorové vozidlá používal pomerne často a najazdil dosť kilometrov. Po celú dobu ale pravdepodobne nespáchal dopravný priestupok a ani nebol účastníkom nehody. V týchto prípadoch by polícia na falzifikát prišla už skôr," myslí si hovorca.

Muž je teraz podozrivý z falšovania a pozmenenia verejnej listiny. Ak sa dostane pred súd, môže vo väzení stráviť až tri roky.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu