Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Tínedžeri strieľali na diaľnici D1 po autách

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Dvaja mladíci vo veku 18 a 15 rokov strieľali v stredu večer na diaľnici D1 z Prahy do Brna z airsoftových samopalov po kamiónoch. Jedno z áut má podľa televízie Prima minimálne deväť striel na čelnom skle. Jeho vodič bol podľa polície v šoku.

Detektívi z Prahy-vidiek staršieho zo strelcov zadržali. Po výsluchu ho bez obvinenia prepustili, ale nie je vylúčené, že ho obvinia na budúci týždeň. Pätnásťročný mladík vzhľadom na vek obvinený byť nemôže, uviedla Prima. O prípade informoval aj server Novinky.cz.

Dvojica sa v stredu večer schovala za betónové zvodidlá na 22. kilometri diaľnice a spoza nich strieľala výhradne na kamióny. Keď na miesto prišli policajti, mladíci nasadli na bicykle a snažili sa utiecť. Starší z nich si ale na mieste zabudol zásobník do zbrane a mobilný telefón, čo ho polícii umožnilo identifikovať. Mladík pri výsluchu uviedol, že všetko ľutuje. Televízii Prima povedal, že to bol "blbý nápad".

Podobná udalosť sa stala začiatkom júna vo Valašských Kloboukách v okrese Zlín. Vtedy štyria chlapci vo veku okolo 15 rokov strieľali z airsoftových zbraní s umelohmotnými projektilmi na prechádzajúci osobný vlak. Strely vagón zasiahli na siedmich miestach. Bolo veľké šťastie, že sa nikomu nič nestalo, a že projektily zasiahli iba plech, povedala krajská policajná hovorkyňa Jana Bartíková. Prípad podľa nej prerokuje ako priestupok mestský úrad.

Airsoftové zbrane pracujú na princípe stlačeného vzduchu a strieľajú sa z nich guľky s priemerom šesť alebo osem milimetrov. Môžu sa nabíjať manuálne, elektricky alebo dá sa z nich strieľať pomocou stlačeného plynu. Podľa českého zákona ich môže vlastniť iba osoba staršia ako 18 rokov.

Lacné airsoftové zbrane sa často používajú ako hračky, niektoré drahšie modely ako tréningové zbrane na streľbu alebo pri airsoftových hrách, ktoré sú podobné paintballu. Vzhľadovo sú tieto zbrane obvykle replikami naozajstných zbraní, často bývajú používané aj ako rekvizity vo filmoch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu