Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Expolicajt zastrelil dojčiacu ženu, neupratala nákup

Ilustračné foto
Ilustračné foto

OLOMOUC – Bývalý policajt Libor Vysloužil (35) zastrelil svoju dojčiacu ženu s pištoľou, ktorú nemal riadne prihlásenú. Vraj ho nahnevalo, že manželka neupratala nákup.

V skutočnosti za vraždou stála jeho nevera. Vrchný súd v Olomouci mu za vraždu potvrdil 14 a pol roka.Tragická udalosť sa odohrala vlani 4. júna popoludní. Vysokoškolsky vzdelaný muž a bývalý policajt vinu nepopieral. Kriminalistom ale pri výsluchu povedal, že v ten deň sa s manželkou pohádal kvôli nákupu, ktorý nevybalila a nedala na miesto.

Potom si vraj pamätá až na okamžik, keď jeho žena ležala na podlahe v kúpeľni so strelnou ranou na hlave a on držal v ruke pištoľ s tlmičom, z ktorej na záhrade občas strieľal na mačky. Mŕtve telo po čine obalil igelitom a schoval za domom.

Auto, s ktorým jeho žena jazdila, odviezol do lesa. So svojimi deťmi a známymi v ten deň stihol navštíviť pizzeriu a až po návrate domov mŕtvolu z táčok vyklopil do čerstvo vyvezeného septiku. Potom začal spolu s príbuznými po údajne nezvestnej manželke pátrať.

Mŕtvolu v septiku objavili kriminalisti až na druhý deň. V priebehu vyšetrovania vyšlo najavo, že Vysloužil dlhodobo udržiaval nemanželský vzťah. Podľa obžaloby to bolo hlavným dôvodom, prečo sa manželky, ktorá v tom čase ešte dojčila jeho druhé dieťa, rozhodol zbaviť.

Svojej milenke sľúbil rozvod a bol s ňou v kontakte prostredníctvom mobilného telefónu aj v deň vraždy. V textovej správe jej napísal, že „urobil to, čo obaja chceli, a teraz bude zlý on“.

Okrem väzenia musí Vysloužil ešte zaplatiť odškodné svojim deťom a rodine zavraždenej manželky viac ako 1,1 milióna českých korún.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu