Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Súdy sa zastali vodiča, išiel rýchlejšie o dva kilometre

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRNO – České súdy sa zastali vodiča, ktorého chceli úradníci potrestať na súde za prekročenie rýchlosti. Policajti mu namerali na konci obce rýchlosť 52 kilometrov za hodinu.

Rozhodnutie Krajského úradu Ústeckého kraja zrušil krajský súd v tom istom meste a český Najvyšší správny súd (NSS) následne zamietol aj sťažnosť úradníkov, ktorí sa na rozhodnutie krajského súdu sťažovali.

Podľa rozhodnutia NSS sa musia úrady zaoberať či pri skutku došlo k naplneniu takzvaného materiálneho znaku priestupku. Teda, či čin má aspoň minimálne znaky spoločenskej nebezpečnosti. Ako sa ďalej spomína v súdnom rozhodnutí, ak vodič ide rýchlo, ale jeho rýchlosť sa blíži k povolenému limitu, to ešte nestačí, aby sa naplnila spomínaná materiálna stránka priestupku.

Vodič sa už po predvolaní na úrad bránil. Povolenú rýchlosť prekročil o dva kilometre na prehľadnom úseku, kde je nízka hustota premávky. Bolo to pri výjazde z Chomutova smerom do hôr, a to len pár metrov pred tabuľou označujúcou koniec obce. Mestskí policajti mu tam namerali rýchlosť 52 kilometrov za hodinu. Chceli mu za to dať pokutu 1 500 českých korún priamo na mieste. Vodič to odmietol a rozhodol sa uspieť v správnom konaní.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu