Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

USA skončia o rok, tvrdí ruský profesor

Americký prezident Barack Obama
Americký prezident Barack Obama

MOSKVA - Spojené štáty americké prestávajú byť svetovou veľmocou a do roka skolabujú.

Vyhlásil to vedec Igor Paranin, ktorý je v Rusku známy pre svoje apokalyptické predpovede a pôsobí ako profesor na diplomatickej akadémii pri ruskom ministerstve zahraničných vecí. "Pravdepodobnosť, že Spojené štáty prestanú existovať v júli 2010 je viac ako 50-percentná," vyhlásil profesor na pondelkovej tlačovej konferencii. "Výsledky v rámci tohto finančného roka budú pre investorov šokom," zdôvodnil.

Paranin nezdieľa nádej prezidenta USA Baracka Obamu, ktorý dúfa, že situácia okolo dopadu globálnej finančnej krízy na Spojené štáty sa zlepší. "Obama myslí ako sociálny inžinier: Rozpráva dobre, ale nikdy sa mu nič nepodarilo dosiahnuť. Povedie USA do kolapsu," myslí si akademik. Pokiaľ ide o dôvody, tie sú podľa Paranina jasné - všetko sa začalo hurikánom Katrina. Ďalším je fakt, že v USA je priveľa rodín tvorených iba jediným rodičom, väznice sú plné a mladí ľudia sú násilní. Jednou z posledných príčin budúceho krachu USA sú tiež podľa neho homosexuáli - je ich priveľa.

Súčasnú situáciu v USA vedec prirovnal k situácii v Sovietskom zväze za vlády vtedajšieho komunistického lídra Michaila Gorbačova. "Americký dlh za 11 rokov sedemnásobne vzrástol. Za Gorbačova išlo bolo v prípade Sovietskeho zväzu o päťnásobný nárast," zdôvodnil Rus.

Zatiaľ čo Paraninove názory sú v ruskej akademickej obci pomerne zriedkavé, viacerí prokremeľskí analytici s radosťou poukazujú na údajnú "slabosť" USA a silu Ruska ako obrovskej postsovietskej mocnosti.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu