Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Kľučkoval po diaľnici, nadýchal 2,37 promile!

BRNO/PODIVÍN – So svojim kamiónom kľučkoval po diaľnici a podarilo sa mu zdemolovať aj jeden z billboardov! Pri kontrole potom nadýchal 2,37 promile alkoholu. K udalosti došlo v stredu na úseku v smere z Břeclavi na Brno, dnes o tom informoval policajný hovorca Pavel Šváb. Vodiča (41) pritom už v minulosti potrestali za podobný skutok.

„Vodič si sadol za volant pod vplyvom alkoholu. Aj preto si zrejme neuvedomil, že má zablokované zadné kolesá na prívese. Kľučkoval po diaľnici a nedbal na upozornenia prechádzajúcich vodičov," uviedol Šváb.

Ďalší vodiči kontaktovali policajnú hliadku, ktorá upozornila kolegov na diaľničnom oddelení v Podivíne. Tí sa vydali vodiča s kamiónom stíhať. Trasu kamiónu pritom jasne ukazovala stopa po zablokovaných kolesách na betónovom povrchu diaľnice.

Kamión s vodičom našla hliadka odstavený na 40. kilometri. "Jeho vodič pri orientačnej dychovej skúške nadýchal 2,37 promile alkoholu. To, že predchádzajúci večer neprežil bez alkoholu, ani nepopieral," dodal Šváb.

Vodiča nechala polícia vytriezvieť, potom mu oznámila podozrenie z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. "Pikantné je, že bol za obdobné konanie už právoplatne odsúdený a vodičský preukaz mu súd vrátil na konci roku 2007 so skúšobnou dobou do polovice tohto roku," uviedol hovorca.

Vzhľadom k tomu, že sa trestného činu dopustil pri výkone svojho zamestnania a bol za to v posledných dvoch rokoch odsúdený, hrozí mu až trojročný trest väzenia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu