Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

V Škótsku pátrajú po nezvestnom Slovákovi, zmizol na rybačke

(Zdroj: Jupiterimages)

LONDÝN/BRATISLAVA – Počas sobotnej rybačky pri škótskom meste Arbroath zmizol slovenský občan Ľudo Gonda (32). Doterajšie pátranie pobrežnej stráže a námornej záchrannej služby neprinieslo úspech, polícia ho v pondelok vyhlásila za nezvestného. Informovali o tom britské médiá.

Jeho bicykel, ruksak a rybárske náčinie našli v sobotu večer v rybárskej lokalite na pobreží neďaleko mesta. Podľa predpokladov išiel chytať ryby v sobotu ráno priamo po nočnej pracovnej zmene. Jeho opustená rybárska udica bola večer stále nahodená do vody; o prítomnosti rybára svedčili na mieste aj cigaretové ohorky, uviedol škótsky denník The Courier. Gonda býval na parkovisku karavanov Woodlea Caravan Park a pracoval pre firmu v priemyselnej štvrti Arbroathu.

Slovenské veľvyslanectvo v Londýne zatiaľ nemá o prípade žiadne oficiálne informácie, uviedol riaditeľ tlačového odboru Ministerstva zahraničných vecí Igor Skoček. "Žiadne oficiálne správy o takomto zmiznutí sme od nikoho nedostali," povedal. MZV sa o prípade dozvedelo z médií. Polícia uviedla, že Gonda je vysoký, štíhly s krátkymi čiernymi vlasmi a zelenými očami, na pravom ramene má tetovanie. Jeho príbuzný, ktorý taktiež žije v škótskom regióne, ho naposledy videl v piatok okolo 16.00 h, keď Gonda odchádzal do práce.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu