Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Gruzínsko: V okolí mesta Gori počuť výbuchy, v Moskve sa rokuje

GORI - Reportér tlačovej agentúry AFP vo štvrtok oznámil, že v okolí gruzínskeho mesta Gori, kde sú koncentrované ruské a gruzínske sily počuť výbuchy a vidno stúpať dym.

Podľa reportéra, ktorý zaznamenal výbuchy, to vyzerá na bombardovanie. Tesne predtým ruskí vojaci zabránili žurnalistom opustiť miesto a párkrát vystrelili do vzduchu.

Z miesta reportéra AFP na ruskom kontrolnom stanovišti, ktoré sa nachádza asi štyri kilometre od mesta Gori, bolo počuť asi osem výbuchov. Dym stúpal spoza neďalekého kopca. Na stanovišti sa v tom čase nachádzalo päť ruských tankov, vojaci a obrnené vozidlá. Ešte skôr na ku stanovišťu prišlo 15 až 20 nákladných áut s ťažko ozbrojenými gruzínskymi jednotkami, ale neskôr ustúpili. Stiahli sa, no nevyzerá to tak, že by boli blízko zdroja explózií.

Medzitým ruské tlačové agentúry informovali o tom, že Rusko podporí akékoľvek rozhodnutia Abcházska a Južného Osetska o ich budúcom statuse. Vo štvrtok to povedal ruský prezident Dmitrij Medvedev po jeho stretnutí s lídrami separatistických regiónov v Moskve.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu