Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Rusko pritvrdilo! Akčný hrdina Steven Seagal bude učiť vojakov bojové umenie

Vladimir Putin a Steven Seagal sú priatelia.
Vladimir Putin a Steven Seagal sú priatelia. (Zdroj: TASR/Alexei Druzhinin/Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File)

MOSKVA - Bývalá hviezda akčných filmov Steven Seagal otvorila v Moskve aikido centrum. Tam majú byť mladí Rusi pripravovaní na vstup do ruskej armády.

V 90. rokoch 20. a na začiatku 21. storočia bol oslavovanou hviezdou akčných filmov, dnes je známy najmä svojou blízkosťou k šéfovi Kremľa Vladimirovi Putinovi (70): herec Steven Seagal (70).

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 389 (Zdroj: Facebook/Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Bývalá hollywoodska hviezda, ktorá má od roku 2016 ruské občianstvo, teraz otvorila centrum aikido v Moskve. Tam má pripraviť mladých Rusov na vstup do ruskej armády a predstaviť im japonské bojové umenia.

Od roku 2018 je Seagal hlavným inštruktorom aikida v Rusku. Je držiteľom čierneho pásu siedmeho danu.

„Mladí ľudia, ktorých som videl, majú veľký potenciál. Potrebujeme otvoriť viac takýchto centier, aby sme to využili. Je dôležité, aby vývoj aikida napredoval rýchlejšie,“ povedal Seagal na otvorení centra ruskej tlačovej agentúre TASS.

Seagal dostal „Rád priateľstva“

Seagal sa vyslovil za ruskú anexiu Krymu. Herec minulý rok navštívil Ruskom okupované ukrajinské mesto Olenivka v Doneckej oblasti a tamojšie tábory pre ukrajinských vojnových zajatcov. Ruské médiá návštevu označili za udalosť storočia.

Seagal sa nikdy netajil svojimi sympatiami k Vladimirovi Putinovi. Je členom kremeľskej strany Spravodlivé Rusko. Ruského prezidenta nazval „jedným z najväčších svetových lídrov, ak nie najväčším vodcom, ktorý dnes žije“.

Existuje množstvo nahrávok, na ktorých môžete vidieť, ako si títo dvaja podávajú ruky, objímajú sa alebo sa smejú. Putin nedávno udelil Seagalovi ruský Rád priateľstva.

V roku 2021 odovzdal v mene ruského ministerstva zahraničných vecí venezuelskému prezidentovi Nicolasovi Madurovi (60) samurajský meč. Dnes je osobitným vyslancom Ministerstva zahraničných vecí Ruskej federácie pre vzťahy s USA a Japonskom.

Viac o téme: CentrumAikidoRuskoVladimir PutinSteven Seagal
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu