Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Turisti, pozor, ak sa chystáte do Ríma: Útočí naň armáda divokých zvierat

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

RÍM - Nie prvýkrát vo svojej histórii sa Rím zmenil na obliehané mesto. Avšak tentoraz na neho útočí armáda divokých svíň, čajok, myší a dokonca aj hadov, napísal spravodajský server The Times.

Tieto nájazdy do mesta priťahujú hory neuprataných odpadkov, ktoré sa vŕšia na uliciach, zatiaľ čo sa Virginia Raggiová, ktorá sa v minulom roku stala starostkou Ríma, potýka s organizáciou účinného odvozu odpadkov. A zatiaľ čo Rím horí - pretože obyvatelia sa odmietajú vzdať vlastného spôsobu "upratovania" odpadkov zapaľovaním nahromadených kôpok - jednoduchý zdroj jedla do mesta láka divú zver.

Jedna z rímskych učiteliek, ktorá minulý mesiac vyšla so skupinou desaťročných detí do terénu, sa na školskej záhrade stretla s rodinou divých svíň hľadajúcich potravu. Na video sa podarilo nahrať veľkého diviaka, ako behá uprostred dopravy na ceste neďaleko Vatikánu. A v marci zomrel 49-ročný muž, keď na mopede narazil do diviaka.

Talianska populácia divých svíň vzrástla na milión kusov po tom, čo bol do krajiny dovezený väčší, rýchlejšie sa rozmnožujúci východoeurópsky druh. Ich počet stúpa napriek tomu, že len v Toskánsku ich za minulý rok lovci ulovili 100.000 kusov.

Turisti si medzitým v Ríme môžu zaobstarať fotografie čajok stojacich na strechách áut, kde čakajú, až reštaurácie vynesú von odpadky. Tráva na dopravných ostrovčekoch, ktorá kvôli neobnoveným kontraktom na ich údržbu prerástla do výšky pása, sa stala ideálnym životným prostredím pre myši, ktoré lákajú hady. A čím ďalej tým drzejšie sú aj vrany - scénu ako z hororu zažila žena, na ktorú vrana zaútočila.

Viac o téme: OdpadkyRím
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu