Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Hrozivé FOTO posledného okamihu: Mladá vojačka (†22) odfotila vlastnú smrť

Fotografka Hilda Claytonová vyfotila vlastnú smrť Zobraziť galériu (2)
Fotografka Hilda Claytonová vyfotila vlastnú smrť (Zdroj: Foto: armyupress.army.mil)

WASHINGTON - Obrovské nešťastie sa stalo mladej vojačke. Zacvičovala kolegyňu, keď vybuchol granát. Pri nehode zahynulo celkovo päť ľudí. Šokujúce je, že vojačka bola aj fotografkou a okamih smrti sa jej podarilo navždy zachytiť.

Špecialistka Hilda Claytonová († 22) z americkej Georgie dokumentovala mínometný tréning afgánskej armády. Zbraň zlyhala a granát vybuchol. Hilda bola aj vojnovou fotografkou, pôsobila v 4. ozbrojenom brigádnom bojovom tíme 1. jazdeckej divízie americkej armády na severe Afganistanu.

Hrozivé FOTO posledného okamihu:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: armyupress.army.mil)


Prečítajte si aj:

MIMORIADNA SPRÁVA Teror v ruskom metre: VIDEO Výbuch bomby v Petrohrade, prvé FOTO útočníka 


Americká armáda zverejnila fotografie na jej počesť a pamiatku až teraz, aj keď sa nešťastie stalo ešte 2. júla 2013. Ako je uvedené na oficiálnej stránke americkej armády armyupress.army.mil, Hilda vtedy zaúčala afganskú vojnovú fotografku. Pri bežnom mínometnom výcviku, ktorý absolvovali traja afganskí vojaci, granát ale v hlavni mínometu vybuchol.

Explózia zabila vojakov a obe fotografky, ktoré pri svojej práci zachytili vlastnú smrť. "Úmrtie Hildy Clayton symbolizuje, že rovnako ako muži, sú aj ženy v armáde stále častejšie vystavované nebezpečným situáciám, ktoré, bohužiaľ, aj pri tréningu môžu niekedy skončiť fatálne," uviedla americká armáda. 

 

Viac o téme: TragédiaSmrťArmádaVojačkaAfganistanHilda Clayton
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu