Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Migranti podpálili ubytovňu za 10 miliónov: Dôvod ich vyčíňania je skutočne bizarný!

Zo zapálenej haly sa valili kúdoly čierneho dymu. Zobraziť galériu (3)
Zo zapálenej haly sa valili kúdoly čierneho dymu. (Zdroj: YouTube/Ruptly)

DÜSSELDORF - V nemeckom Düsseldorfe došlo 7. júna k požiaru a kompletnému zničeniu haly, ktorá sa používala ako utečenecká ubytovňa. Incident si vyžiadal 25 zranených a škody sa odhadujú na 10 miliónov eur. Zo zapálenia ohňa obvinili dvoch mužov. Podľa informácií denníka Bild príčinou bol hnev migrantov kvôli nedostatku Nutelly a gumených medvedíkov.

Rakúsku dôchodkyňu (72) znásilnil mladý Afganec: Sexpeklo ju dohnalo na pokraj smrti

Nemecký denník Bild uviedol, že skupinky migrantov sa rozzúrili po tom, keď nebola ich obľúbená čokoládová nátierka a cukrárenské výrobky k dispozícii v bufete po zotmení, hoci cez deň sa k nim dalo dostať. Prístup k jedlu bol zrušený kvôli Ramadánu, kedy moslimovia nejedia počas denných hodín. Protestujúci kričali: "Nemáme dostatok Nutelly, gumených medvedíkov a čokolády," napísali noviny.

VIDEO Migranti podpálili ubytovňu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Olaf Lehne, okresný vedúci nemeckého Červeného kríža, povedal, že migranti zapálili halu v hneve. Obvinenými mužmi sú Alžírčan Adel D., ktorý má mať na svedomí podpaľačstvo a nebezpečné ublíženie na zdraví a Maročan Mohammed B. ktorý údajne vyzval ostatných, aby začali s podpaľovaním a správal sa ako spolupáchateľ.

VIDEO Migranti podpálili ubytovňu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Veľký požiar kompletne zničil halu, ktorá poskytovala domov 280 utečencom. Záchranári ošetrili 25 ľudí kvôli otrave dymom a predpokladá sa, že páchatelia najprv poliali matrace náplňami zo zapaľovačov a potom ich podpálili.

Od začiatku roka privolali políciu do haly, ktorá bola pôvodne súčasťou mestského kongresového centra, 89-krát. Televízne zábery požiaru ukazovali, ako sa oblaky čierneho dymu valia do povetria.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu