Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Internet zasiahol obrovský výpadok: Viaceré služby od Google prestali fungovať!

Výpadok služieb Google je najvýraznejší v strednej Európe Zobraziť galériu (2)
Výpadok služieb Google je najvýraznejší v strednej Európe (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Máte problémy s vyhľadávačom alebo vám nefunguje e-mail? Neprepadávajte panike, problém pravdepodobne nie je u vás. Viacerí užívatelia zo Slovenska i Česka hlásili podobný problém. Internetový vyhľadávač Google a ďalšie služby tejto spoločnosti postihol dnes večer výpadok, týkal sa pravdepodobne najmä územia strednej Európy. Nefungoval vyhľadávač Google, Youtube, Gmail a podobné služby spoločnosti Google.

Podľa neoficiálnych informácii už Google na väčine územia funguje. Výpadok trval približne hodinu a po deviatej sa začali veci dostávať do normálu. 

Nefunkčnosť služieb hlásili vo viacerých krajinách. "Aktuálne nemusia byť naše služby dostupné pre všetkých používateľov, ale na odstránení problému pracujeme a veríme, že čoskoro bude všetko v poriadku," reagoval Google na výpadok prostredníctvom Facebooku. Nedostupnosť Googleu v strednej Európe ukazuje web downdetector.com, ktorý sleduje výpadky internetových služieb.

Google vypadol len na pár minút, no smeje sa z neho celý internet

Výpadok Google na mape
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: downdetector.com)

Podľa diskusií na Facebookových stránkach či skupinách majú byť za problémami výpadky DNS serverov. 

K výpadku sa na svojom twitteri vyjadril aj zakladateľ firmy Superhosting.cz Zdeněk Cendra. Podľa tohto odborníka výpadok pravdepodobne spôsobila chyba smerovania pripojení v sieti Googlu. Miestni operátori by podľa neho mali byť schopní chybu opraviť.
 

Americký internetový gigant má cez 70 pobočiek vo viac ako 40 krajinách na svete. Slovenská pobočka Google teraz zamestnáva približne 30 ľudí, tržby sa vlani zvýšili o 15 percent na 239 miliónov korún a zisk zostal na približne desiatich miliónoch.

Spoločnosť Google k situácií podala oficiálne stanovisko: „Komplikácie, ktoré včera večer približne o 19:30 hod. zasiahli niektoré naše služby na území Českej a Slovenskej republiky, trvali približne dve hodiny. Naši inžinieri problémy, ktoré vznikli v dôsledku údržby časti siete, úspešne odstránili a naše služby sú opäť plne funkčné. Ospravedlňujeme sa všetkým za vzniknuté potiaže.“

Viac o téme: Google
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu