Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

VIDEO Rusi majú novú strašidelnú zbraň: Tento stroj zlikviduje človeka na vzdialenosť 7 km

Rusko vsadilo na takýto obranný systém. Zobraziť galériu (3)
Rusko vsadilo na takýto obranný systém. (Zdroj: YouTube)

MOSKVA/LONDÝN - Ruské ministerstvo obrany predstavilo najnovší prírastok do svojej ničivej armády robotov - strážnu zbraň, ktorá dokáže identifikovať a zabiť človeka na vzdialenosť sedem kilometrov. Rýchlosť jeho nasadenia činí iba 30 sekúnd a na svoje ciele môže páliť nielen strely ale aj granáty.

Rusko predstavilo svoju apokalyptickú zbraň: Super raketa "Satan 2" dokáže zničiť celú krajinu

Ruská armáda vyvinula hi-tech obranný systém proti nízko letiacim lietadlám a ďalším leteckým zbraniam, ale jeho využitie je oveľa širšie. Robot je vybavený technológiou na sledovanie pohybu blížiacich sa objektov a zistenie ich pôvodu, než dôjde k zostreleniu z oblohy.

Vražedná zbraň disponuje radarom a termovíziou, rovnako ako aj farebnými a čierno-bielymi videokamerami, ktoré poskytujú ruským vojakom ukrytým dole v bunkri, najlepší pohľad na svoj cieľ pred tým, než ho zničia.

VIDEO Rusi majú novú
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Vrchný projektový inžinier Dmitrij Perminov podľa portálu express.co.uk povedal: "V jeho výbave je radarová jednotka, ktorá detekuje cieľ: človeka asi na vzdialenosť 7 km, auto až na 10 km."

Aj keď bol robot pôvodne vyvinutý pre vojnové zóny, mohol byť použitý aj pre vnútornú bezpečnosť k obrane hraníc a ropovodov, či na špionáž. "Tento systém môže byť použitý nielen pre vojenské účely, ale aj na ochranu iných strategických objektov. Záujem je nielen vojenský, ale poslúži napríklad na kontrolu ropovodov a zastavenie krádeží ropy," uviedol Perminov.

VIDEO Rusi majú novú
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

"Už sme mali skutočný prípad počas systémového testu. V určitom okamihu robot zaznamenal krádež elektrických káblov. Natočil video, kde muža vidno, ako reže káble. Bol vyslaný tím a chytil ho pri čine," dodal Perminov, ktorý tvrdí, že po upgrade bude polouvedomelý robot schopný určiť rozdiel medzi spojencami a nepriateľmi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu