Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Sýrski povstalci odmietli ponuku Ruska: Sľúbili sme Bohu, že nezložíme zbrane!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Twitter)

ALEPPO - Sýrski vzbúrenci odmietli ponuku Ruska na stiahnutie sa z obliehaných oblastí vo východnej časti mesta Aleppo. Reagovali tak na oznámenie Moskvy, že ruské a sýrske vzdušné sily dnes pozastavili nálety na ciele povstalcov v Aleppe.

Rusko súčasne vyhlásilo, že vo štvrtok od 08.00 h do 16.00 h miestneho času bude platiť "humanitárna prestávka", počas ktorej budú môcť mesto prostredníctvom evakuačných koridorov opustiť civilisti i povstaleckí bojovníci. "Ľudia vo východnom Aleppe nepoužijú koridory, nad ktorými bude držať dohľad iba Rusko a sýrsky režim. Chcú koridor pod dozorom OSN," vyhlásil podľa agentúry DPA Rámí Abdal Rahmán, šéf Sýrskeho pozorovateľského centra pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Londýne. 

"(Povstalecké) frakcie celkom odmietajú akýkoľvek odchod - to by bola kapitulácia," povedal predstaviteľ aleppskej ozbrojenej skupiny Fastakim, ktorého slová citovala agentúra DPA. V rovnakom zmysle sa vyjadril aj miestny veliteľ vplyvnej povstaleckej formácie Ahrár aš-Šám Farúk abú Bakr. "Sľúbili sme Bohu, že nezložíme zbrane, pokiaľ nepadne tento zločinný (sýrsky) režim," vyhlásil abú Bakr, ktorý súčasne uistil, že sa vo východnom Aleppe, obkľúčenom vládnymi silami, nenachádzajú nijakí teroristi, teda príslušníci al-Káidy alebo ňou inšpirovaných extrémistických skupín. 

Viac o téme: RuskoSýriaAleppo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu