Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

ŠOKUJÚCE Útok na dovolenke vo Francúzsku: Matka a tri dcéry pobodané za vyzývavé oblečenie!

Miesto incidentu Zobraziť galériu (2)
Miesto incidentu (Zdroj: streetview)

GAP - Ďalší brutálny incident vyšetrujú francúzski policajti. V obľúbenom meste turistov zaútočil v utorok ráno šialenec nožom na mamu a jej tri dcéry. Dôvod jeho otrasného konania šokuje.

Incident sa stal vo francúzskom mestečku Garde-Colombe v regióne Hautes-Alpe v apartmánovom komplexe. Podľa medializovaných informácií muž (37) útočil pri raňajkách kvôli tomu, že dievčatá (8,12,14) a žena (46) boli sporo oblečené.

Nič netušiacu mamu bodol do hrudníka. Dievčatám zasadil rovnako bodné rany. Najťažšie zranenia utrpela najmladšia zo sestier. Dievčatko (8) museli záchranári v ohrození života vrtuľníkom transportovať do nemocnicev Grenobli. Má prepichnuté pľúca. Mama s ostatnými dvomi dcérami skončila v nemocnici v meste Gap, ich životy nie sú ohrozené.

Útočník je zadržaný

Páchateľa identifikovali ako Mohameda Boufarkoucha, marockého pôvodu, žijúceho v Yvelines. Z miesta činu utiekol, no mužom zákona sa ho podarilo dolapiť. "Jeho motív je zatiaľ neznámy," povedal pre agentúru AFP prokurátor Raphael Balland a doplnil: "Žiadne nábožensky motivovaná heslá pri útoku nevykrikoval." Útočník je vo väzbe. Zástupca provincie, kde sa incident stal Amaury Navarranne pre ledauphine.com uviedol, že konanie muža bolo jednoznačne nábožensky motivované. Prokurátor Raphael Ballard odmietol špekulácie o tom, že k útoku viedol muža marockého pôvodu ľahký odev poškodených. 

Vyšetrovatelia uviedli, že už našli zbraň, ktorou Maročan útočil. Je ňou malý zatvárací nôž. Odborníci odporúčili zadržanému mužovi vyšetrenie u psychológa. 

 

ŠOKUJÚCE Útok na dovolenke
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: ledauphine.com)

Útočiaci psychopat trávil so svojou rodinou dovolenku v rovnakom komplexe ako rodina, ktorú napadol. Svedkovia pre francúzsky denník leparisien uvideli, že muž sa so svojou ženou hádal, v dovolenkovom komplexe boli aj so svojimi dvomi deťmi. Keď sa o incidente dozvedela žena útočníka, skončila v slzách. 

V apartmánoch, kde sa incident stal, zasahuje lekár a psychológovia. Prítomní utrpeli obrovský šok. V komplexe je momentálne ubytovaných 180 dovolenkujúcich.   

 

 

 

 

 

 

 

Viac o téme: DovolenkaDetiTuristiMamaútok Francúzsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu