Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Strašná tragédia: Dieťatko rodičia liečili chrenom a cesnakom, skončilo to fatálne!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: isifa)

OTTAWA - Ďalší prípad zvrátenej alternatívnej liečby. Rodičia úprimne verili v silu prírody, no fatálne zlyhali. Ich dieťatku diagnostikovali meningitídu. Ochorenie, na ktoré sa dnes už bežne nezomiera, však v tomto prípade liečili po svojom. Cesnakom a chrenom. Výsledok je desivý.

Chlapček menom Ezekiel umrel ešte v roku 2012. Rok na to rodičov David a Collet Stephanovci obvinil súd zo zanedbania zdravotnej starostlivosti. Súdny proces začal tento rok a vyvrcholil tento týždeň. Rozsudok znel - rodičia sú vinní. Ich vina spočíva v tom, že syna nezaočkovali, ale namiesto toho ho liečili cesnakom a chrenom.

Rodičom hrozí až 5 rokov za mrežami. Obvinenie však považujú za šokujúce. O prípade informovali viaceré kanadské médiá. Rodičia sa považujú za exemplárný prípad. A to z toho dôvodu, že svoje štyri deti nenechali zaočkovať. Keď im Ezekiel ochorel, mysleli si, že ide iba o zápal hrdla. Na to považovali za dostatočný liek cibulu, cesnak, chren či vitamínové doplnky.

Odsúdení rodičia

Matka Collet vyhľadala pomoc u svojej pôrodnej asistentky. Tá jej oznámila, že pravdepodobne ide o príznaky meningitídy. Matka o tejto chorobe príliš nevedela, informácie si vyhľadala iba na internete. Skúsili tiež homeopatiká z firmy Davidovho otca Truehope Nutritional Support. Medzi ne patrili napríklad aj korienky olivovníka.

Rodičia sa obhajovali, že liečba zaberá. Keď sa ich policajt pri súdnom procese opýtal, či si myslia, že su dostatočne znalí problematiky homeopatík, David odpovedal: "Máme formálne vzdelanie? Nie. Sme v tom vzdelaní? Rozhodne áno. Zafungovalo nám to v každom z minulých scenárov pred tymto? Áno."

Keď chlapčeka pri zhoršujúcom sa stave prijali do nemocnice, napojili ho na prístroje. Na nich vydržal iba dva dni a potom zomrel.

Viac o téme: LiečbaBatoľaRodičiaAlternatívna liečba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu