Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

MIMORIADNA SPRÁVA Rusi varujú: Ak USA spustia operáciu v Sýrii, vypukne III. svetová vojna

Dmitrij Medvedev
Dmitrij Medvedev (Zdroj: SITA)

MNÍCHOV - Ruský premiér Dmitrij Medvedev povedal, že nasadenie pozemných síl v Sýrii by mohlo viesť k vypuknutiu tretej svetovej vojny. Informovala o tom dnes agentúra AP.

V rozhovore pre nemecký denník Handelsblatt Medvedev ďalej uviedol, že "pozemná operácia by vtiahla do vojnového konfliktu všetkých, ktorí by sa jej zúčastnili". Na otázku, ako hodnotí nedávny návrh Saudskej Arábie vyslať do Sýrie pozemné jednotky, Medvedev odpovedal: "Američania a naši arabskí spojenci musia zvážiť, či chcú alebo nechcú permanentnú vojnu." 

Medvedev zároveň kritizoval západné mocnosti za to, že v Sýrii odmietajú spolupracovať s Ruskom, pričom dodal, že kontakty na úrovni ministerstiev obrany medzi Moskvou a Západom sú len sporadické.

NATO zvažuje účasť v boji proti Daeš

Severoatlantická aliancia zvažuje účasť v koalícii, ktorá v Sýrii bojuje proti radikálom z Daeš. Povedal to včera podľa agentúry AFP v Bruseli americký minister obrany Ashton Carter. Aliancia ako celok doteraz do koalície priamo vstúpiť odmietala, hoci sa do nej rôznym spôsobom zapojilo 28 členských štátov NATO.

"Vďaka vedeniu generálneho tajomníka NATO Jensa Stoltenberg zvažujeme možnosť, že by sa NATO pridalo ku koalícii ako riadny člen," uviedol šéf Pentagonu.
 

Viac o téme: NATOSýriaDmitrij MedvedevAshton CarterDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu