Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Krvavá stopa vedie na Slovensko: Zbrane, ktorými vraždili v Paríži, mohli byť naše!

Aj toto sú expanzné zbrane, ktoré sa dajú zakúpiť na Slovensku bez zbrojného pasu. Zobraziť galériu (2)
Aj toto sú expanzné zbrane, ktoré sa dajú zakúpiť na Slovensku bez zbrojného pasu. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Česká polícia zatkla tento rok v apríli na česko-slovenských hraniciach dvoch mužov s francúzskymi dokladmi a autom plným zbraní. Informoval o tom server Lidovky.cz, podľa ktorého mohla byť Slovenská republika jednou z krajín, z ktorej pochádzali zbrane použité pri teroristických útokoch v Paríži.

Policajná hliadka zastavila automobil so zbraňami neďaleko hraničného priechodu so Slovenskom v Starom Hrozenkově. Zadržala pri tom dvoch mužov francúzskej národnosti.

"V automobile boli nájdené zbrane, pri ktorých vzniklo podozrenie, že ich dovoz podlieha povoľovaciemu režimu. Zadržali sme dvoch mužov cudzej štátnej príslušnosti, na ktorých sme v júni odovzdali prokurátorovi návrh na podanie obžaloby," potvrdil informácie servera lidovky.cz hovorca zlínskych policajtov Petr Jaroš.

Aj toto sú expanzné
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

O prípade zlínska polícia informovala takzvaný Národný kontaktný bod pre terorizmus spadajúci pod Útvar pre odhaľovanie organizovaného zločinu„O prípade vieme, riešili ho ale kolegovia v Zlínskom kraji. Cestou Národného kontaktného bodu pre terorizmus boli francúzski kolegovia informováni,“ tvrdí hovorca tohto útvaru Pavel Hanták.

Zadržaní muži prevážali znehodnotené expanzné zbrane kúpené na Slovensku. Majú byť upravené tak, aby z nich bolo možné strieľať len slepými nábojmi. Na Slovensku sa ale predávajú aj samopaly, ktorými možno po drobných úpravách opäť zabíjať.

Viac o téme: TeroristiParížExpanzné zbrane
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu