Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Panika na palube lietadla, moslim chcel zavraždiť žida: Vyzýval, poďme ho dokončiť!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ADDIS ABEBA - O poriadny škandál na palube lietadla sa postaral moslim zo Sudánu, ktorý zaútočil na cestujúceho z Izraela počas letu spoločnosti Ethiopian Airlines z Čadu do Etiópie. Krátko pred pristátím ho začal škrtiť a kričať Allah akbar! (Boh je veľký).

Obeťou bol 54-ročný Arik, ktorý pracuje v izraelskej komunikačnej spoločnosti, pôsobiacej v Afrike. Po pristátí v Addis Abebe mal v úmysle pokračovať do Izraela. "Asi 20 minút pred tým, než lietadlo začalo zostupovať, cestujúci sediaci za mnou ma identifikoval ako izraelského žida," opísal Arik pre ynetnews.com a doplnil, že pristúpil k nemu a s vypätím síl ho začal škrtiť. Napadnutý muž zo seba nemohol dostať slova a privolať pomoc. "Udrel ma do hlavy s kovovou lištou a kričal Alah akbar! a Porážam Žida!," pokračoval v opise desivých okamihov Arik a dodal: "Až po niekoľkých sekundách, keď už som strácal vedomie, sa mi podarilo privolať letušku."

Arik opísal, že posádka mu bežala okamžite na pomoc, no okrem nej sa mu pokúsil pomôcť len jeden libanonský muž. Agresora sa posádke podarilo spacifikovať a zraneného muža strážili v zadnej časti lietadla po zvyšok letu. 


Prečítajte si aj

Nepríjemné prekvapenie: Pri preberaní batožiny našli čierneho pasažiera

V Ženeve neplánovane pristálo africké lietadlo: Sú za tým teroristi?
 


Útočiaci Sudánec Ahmed Mohamed údajne strávil posledné okamihy cesty v snahe presvedčiť spolucestujúcich, aby žida zlynčovali: "Poďme ho dokončiť," vykrikoval.

K nepríjemnému prípadu sa airolinky oficiálne vyjadrili. Potvrili, že násilník je vo väzbe. Uviedli tiež, že Ahmed Mohamed pri nastupovaní na palubu lietadla nejavil žiadne známky násilia. "Napadol nielen Izraelca, ale aj ostatných cestujúcich a členov letovej posádky. Je stále vo väzbe a čaká ho súd," stojí vo vyhlásení. "Cestujúci z Izraela bol prevezený na letiskovú kliniku a prepustený krátko potom. Bol schopný pokračovať do Tel Avivu, ako plánoval. Ospravedlňujeme sa za incident a bude robiť všetko, čo je v našich silách, aby sa predišlo ďalším takýmto útokom na našich izraelských zákazníkov," ospravedlnila sa letecká spoločnosť.

 

Viac o téme: Cestujúciútok Ethiopian Airlines
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu