Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

VIDEO okamihu strašnej nehody: Na anglickú diaľnicu sa zrútilo lietadlo, zomrelo 7 ľudí!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: YouTube)

LONDÝN – Sedem ľudí dnes zahynulo pri havárii historického stíhacieho lietadla pri leteckej šou na juhu Anglicka neďaleko letoviska Brighton. Stroj pri nezvládnutom akrobatickom prvku dopadol na niekoľko áut na rušnej diaľnici pri letiska a začal horieť.

Všetky obete zomreli na mieste, jedného človeka v kritickom stave previezli do nemocnice. Zhruba desať ľudí bolo zranených, informovala britská tlač s odvolaním sa na záchranárov. Pilota stihli ľudia z horiacich trosiek údajne vytiahnuť.
 
Svedkovia uvádzajú, že lietadlo po dopade vybuchlo a rozpadlo sa. Z miesta nešťastia stúpali mraky hustého čierneho dymu. Polícia diaľnicu A27 uzavrela a upozornila vodičov, aby volili obchádzkové trasy. Havarovaný stroj bol Hawker Hunter, jednomiestne britské prúdové stíhacie lietadlo z 50. rokov minulého storočia.
 

 
Podľa jedného zo svedkov vykonávalo lietadlo akrobatický kúsok, ale už ho nestihlo dokončiť. Zrútilo sa na diaľnici a skončilo v priľahlom lesíku. "Hunter vzlietol z letiska, preletel nám nad hlavou a začal robiť premet, aby sa vrátil späť na letisko. Ale keď bol dole, zdalo sa, že stráca výkon a spadol na zem bruchom dole," opísal britskej tlači svedok havárie Tony Wallace. 
 
Ďalší svedkovia na Twitteri hovoria o vyhorených autách a motocykloch na diaľnici. Ide už o druhý podobný incident na leteckej šou v Shorehamu v posledných rokoch. V septembri 2007 tu počas rekonštrukcie bitky o Britániu zahynul pilot lietadla Hawker Hurricane.
Viac o téme: AnglickoBrightonHawker Hunter
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu