Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Turisti zostali v šoku: Začuli krik, pribehli bližšie a uvideli, ako im medveď roztrhal kamaráta!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MOSKVA - Lovci na Kamčatke sa snažia vystopovať medveďa, ktorý zabil turistu rybáriaceho na rieke známej migráciou lososov. Oznámila to miestna polícia. "Tragédia sa odohrala pri rieke Plotnikova 19. júna. Zabitý patril k rekreantom, ktorí prišli z Petropavlovska-Kamčatského na ryby," povedala policajná hovorkyňa Žanna Bakajevová.

Medveď ju oskalpoval a pochoval v lese: Prvá FOTO po útoku, Natalya (55) opísala, čo sa stalo

Celá skupina práve rybárčila pozdĺž rieky, keď sa ozval krik. Rybári bežali kolegovi na pomoc, ale nad jeho telom už len uvideli medveďa pokrytého krvou.

"Policajná hliadka na mieste našla roztrhané mužské telo nesúce stopy pazúrov a tesákov," uviedla hovorkyňa a dodala, že lovci teraz stopujú medveďa-ľudožrúta, aby ho zastrelili.

Podľa agentúry Intefax ide o prvý tohtoročný prípad útoku medveďa na človeka na Kamčatke. Vlani tu medvede zabili dvoch a predvlani troch. Medvedia populácia na polostrove sa odhaduje na 20-tisíc kusov. Medveď hnedý na Kamčatke podľa serveru newsru.com dosahuje až trojmetrovú dĺžku a váži až 800 kilogramov.

Jedna z kamčatských rezervácií pripravila brožúru, ktorá formou komiksu radí, ako sa správať, aby stretnutie s medveďmi neskončilo tragédiou. Odporúča okrem iného turistom, aby o sebe v prírode dávali vedieť relatívne hlučným správaním či aby sa vyvarovali výrazne aromatických potravín i predmetov, ktoré naopak môžu zvedavé šelmy prilákať.

Viac o téme: SmrťTuristaMedveďKamčatka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu