Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Putin náhle zmizol, národ v strachu: Ruskom sa šíri, že dostal mŕtvicu!

Vladimir Putin Zobraziť galériu (3)
Vladimir Putin (Zdroj: SITA)

MOSKVA – Ruskí novinári hľadajú hlavu štátu, podľa moskovského rozhlasu sa Vladimir Putin na verejnosti neobjavil bezmála týždeň. Na internete sa šíria špekulácie o prezidentovom zdravotnom stave, hovorí sa aj o mŕtvici!

Putinov hovorca Dmitrij Peskov to označil za fámy, ktoré sú vraj dôsledkom jarnej únavy žurnalistov. Pre rozhlasovú stanicu Echo Moskvy povedal, že prezident je "absolútne zdravý" a stisk jeho ruky je taký silný, že vám môže "zlomiť ruku". Posledné vystúpenie šéfa Kremľa pred kamerami sa konalo minulý týždeň vo štvrtok, kedy sa Putin v Moskve stretol s talianskym premiérom Mate Renzim. Cestu prezidenta do Kazachstanu, plánovanú na koniec týždňa, Kremeľ bez vysvetlenia zrušil.

Štátne médiá o aktivitách ruského prezidenta v posledných dňoch informovali a portál Kremľa zverejnil fotografie s Putinom, ktoré vraj dokumentujú jeho utorkové a stredajšie pracovné schôdzky. V utorok sa podľa tlačovej správy zišiel so šéfom jamaloneneckého autonómneho okruhu Dmitrijom Kobylkinom, podľa zdrojov agentúry RBK sa s ním ale prezident stretol už minulý týždeň. Na Twitteri túto možnosť priživilo tvrdenie, že rovnakú viazanku si Putin vzal na iné rokovanie o dva dni skôr.

Toto je fotka, na ktorej bol Putin odfotený posledný raz.

Cesta do Kazachstanu, kde sa Putin mal stretnúť s prezidentom Nursultanom Nazarbajevom a jeho bieloruským kolegom Alexandrom Lukašenkom, bola bez vysvetlenia odvolaná a nový termín nebol oznámený. V kazašských médiách sa objavili správy, že ruský prezident sa zrejme necíti dobre. Minsk udalosť nijako nekomentoval. "V skutočnosti sa šéfovia troch štátov rozhodli odložiť stretnutie v Astane o niekoľko dní," povedal Peskov, ktorý akékoľvek Putinove zdravotné problémy poprel.


Putin náhle zmizol, národ
 (Zdroj: openiazoch.sk)

Informačná vojna: Británia môže zverejniť Putinovo finančné tajomstvo


"Akonáhle sa na jar objaví slnko a jar je vo vzduchu, prichádza únava," povedal Peskov v narážke na syndróm jarnej únavy. "Niektorí snívajú o rezignácii (šéfa ruskej spoločnosti Rosnefť Igora) Sečina, ďalší o demisii vlády a iní zasa nevideli Putina niekoľko dní v televízii," dodal. Tiež povedal, že Kremeľ berie spomínanú únavu s pokojom a bude s trpezlivosťou odpovedať na otázky. Peskov podľa ďalších ruských médií tiež povedal, že Putin je v neustálom kontakte s vládou, štátnymi spoločnosťami a bankami. "Stretnutia má stále, nie všetky sú ale verejné," povedal. "Agenda je veľmi nabitá, súvisí s krízami a tak podobne," dodal.

Otázky o Putinovom zdraví však neutíchajú. Podľa jednej z internetových špekulácií, ktoré na svojom webe zhrnul portál pjmedia.com, prezident utrpel ischemickú cievnu mozgovú príhodu. To je najčastejší prípad mozgovej mŕtvice, ktorá vzniká po embólii alebo trombóze. Server pjmedia.com takisto pripomenul, že 62-ročný Putin sa už svojím vekom značne priblížil k hranici priemerného dožitia ruských mužov. Tí sa podľa Wikipédie dožívajú len ľahko cez 65 rokov, zatiaľ čo u ruských žien je nádej na dožitie o viac ako jedenásť rokov vyššia.

To, že v Kremli niečo nie je v poriadku, vraj dokazuje aj fakt, že v stredu nebola formálne podpísaná dohoda medzi Ruskom a Južným Osetskom. Dokument, ktorý je podľa Tbilisi krokom k anexii, bol predbežne podpísaný vo februári, ale teraz bolo jeho formálne potvrdenie odložené údajne s tým, že nie všetko je úplne dokončené. Juhoosetské delegácie sa o odklade údajne dozvedeli až po tom, čo pricestovali do Moskvy. Novinári početných ruských štátnych médií sledujú hlavu štátu na každom kroku a tlačový odbor Kremľa zvyčajne neváha o Putinových aktivitách široko informovať. Politik je v Rusku na vrchole svojej popularity, po anexii ukrajinského Krymu sa v očiach vlasteneckých Rusov stal národným hrdinom.

Špekulácie o Putinovom zdravotnom stave sa už v minulosti objavili. Na sklonku minulého roka americký bulvárny New York Post napísal, že prezident zrejme trpí rakovinou pankreasu a že mu ostávajú tri roky života. Kremeľ správu označil za nezmysel. Tento rok vo februári sa zase na verejnosť dostala niekoľko rokov stará štúdia Pentagonu, podľa ktorej bol ruský prezident možno postihnutý takzvaným Aspergerovým syndrómom, čo je forma autizmu, ktorá ho vraj núti uchovávať si "maximálnu kontrolu" nad prekonávaním krízových situácií.

Putin náhle zmizol, národ
Zobraziť galériu (3)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu