Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Z libanonského útoku podľa prieskumu profituje premiér Netanjahu

Benjamin Netanjahu
Benjamin Netanjahu (Zdroj: Twitter)

JERUZALEM - Útok na hraniciach Izraela s Libanonom, ktorý v stredu uskutočnili militanti z libanonského hnutia Hizballáh, pridal podľa prieskumov na popularite izraelskému premiérovi Benjaminovi Netanjahuovi. Informovala dnes o tom agentúra DPA s odvolaním sa na denník Jerusalem Post a víkendové vydanie novín Maariv.

Vzrast Netanjahuovej popularity pripisujú incidentu na Golanských výšinách, keď militanti Hizballáhu ostreľovali izraelský vojenský konvoj. Predseda izraelskej vlády, ktorý sa pred voľbami štylizoval do roly "pána bezpečného" a k teroristom chce pristupovať nekompromisne, z incidentu podľa štvrtkových prieskumov vyťažil.  

Opýtaní pridelili jeho strane Likud 25 zo 120 kresiel v izraelskom parlamente a dali mu tak najviac hlasov. Pred útokom ešte pred Likudom v prieskumoch viedla stredoľavá opozícia. Všeobecne však zatiaľ stále vedie ľavicové spektrum, ku ktorému patria aj arabsko-izraelské politické strany. Podľa prieskumov dosiahli v Knesete dovedna 61 kresiel, kým pravica získala 59 mandátov. Prieskumov sa v Izraeli spravidla zúčastňuje 500 respondentov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu