Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Pristihnutí politici šňupali kokaín, Orbán chce drogové testy: Milión Maďarov mu pošle moč!

Levente Gyenes bol ďalší prichytený maďarský politik v spoločnosti dám a tvrdých drog Zobraziť galériu (4)
Levente Gyenes bol ďalší prichytený maďarský politik v spoločnosti dám a tvrdých drog (Zdroj: Blic.hu)

BUDAPEŠŤ - Vládna strana v Maďarsku chystá radikálne zmeny! Chce zaviesť drogové testy pre politikov, novinárov a dokonca aj mladistvých. Odborníci odhadujú, že celá protidrogová akcia vyjde až na 50 miliárd forintov. Dokonca vznikla protiakcia na Facebooku, kde sa ľudia vysmievajú tomuto rozhodnutiu.

Orgaztické výjavy štátnikov plnia stránky médií v susednom Maďarsku už dávnejšie. Najnovšie chce proti  týmto zábavkám politikov zakročiť vládny FIDESZ. Pravidelným testom ale nechce podrobiť len politikov, ale aj novinárov a 12 ročné deti.

Pristihnutí politici šňupali kokaín,
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Blic.hu)

Podľa mnohých je povinné drogové testovanie, len účinný ťah, ako odvrátiť pozornosť od aktuálnych škandálov vládnej strany. Máté Kocsis, starosta VIII. okrsku Budapešti prišiel s návrhom zaviesť povinné každoročné testovanie na drogy.

Na videu je Viktor Lazáry, bývalý Fideszák, ako šňupe koks.

Kým frakcia Fideszu sa za návrh postavila, liberáli hovoria, že  Kočišovi sa asi "niekam zakotúľali lieky." Odborníci odhadli, že takýto "národný test na prítomnosť drog" by vyšiel na 50 miliárd forintov a preventívny účinok by bol rovný nule. Podľa toxikológov by sa mali peniaze radšej vyčleniť na užitočnejšie skríningové testy.

Kampaň zosmiešňuje vládnu stranu FIDESZ
Zobraziť galériu (4)
Kampaň zosmiešňuje vládnu stranu FIDESZ  (Zdroj: Facebook)

Návrh mal okamžitý ohlas aj na sociálnych sieťach. Na Facebooku sa vytvorila skupina Milión vzoriek moču pre Fidesz, ktorá sľubuje ešte pred Vianocami "národný odber moču", kde každý dostane možnosť odovzdať svoju vzorku vládnucej strane.

Maďarské médiá si ochotne pomáhajú udržiavať tematiku pri živote vytiahnutím archívnych záberov. Medzi tie najznámejšie patrí napríklad skrytou kamerou nakrútené video, ako si muž nápadne podobajúci sa na Viktora Lazáryho, bývalého Fideszáka, zástupcu primátora mesta Szombathely,  dávkuje kokaín do tela. Hoci Lazáry všetko poprel, súdny znalec označil záznam za skutočný a Fidesz už v nasledujúcich voľbách jeho osobu z kandidátky stiahol.

Na Slovensku sa preslávil alkoholovými excesmi najmä Ján Slota. Ten sa tým ani netajil a viackrát si doprial pár pohárikov navyše. Jeho videá kolujú po YouTube a doteraz sa na nich ľudia zabávajú. Obvinenie z kokaínových večierkov zažil aj predseda SAS Richard Sulík. Toho obvinil Robert Fico, Sulík išiel následne na drogové testy. Do Národnej rady priniesol hašiš už aj liberál Martin Poliačik. Neskôr na neho v pléne vysipal balíček injekčných striekačiek Igor Matovič.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu