Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Dva zabehnuté medvede spôsobujú Talianom vrásky

Ilustračné foto
Ilustračné foto

RÍM - Nemalé vrásky zodpovedným v talianskom Lombardsku spôsobujú v súčasnosti medvede hnedé.

Jeden z nich, známy ako M25, roztrhal v údolí Valtellina štyroch somárov. Ide o "cestovateľa", ktorý sa pohybuje medzi Lombarskom a Švajčiarskom a ktorý už aj v minulosti spôsobil škody. Jeho posledné vyčíňanie vzbudzuje obavy u chovateľov v Lombardsku, informovali talianske médiá.

Nezávisle od toho pokračuje pátranie po medvedici Danici, ktorá 15. augusta zaútočila na istého hubára a labou mu spôsobila zranenia. Zodpovední majú však k odchyteniu zvieraťa zatiaľ relatívne ďaleko, pátranie totiž neprináša očakávané výsledky. Dôvodom na optimizmus je, že medvedica je vybavená čipom, ktorým možno monitorovať jej pohyb. Zainteresovaní dúfajú, že sa ju podarí vlákať do pasce s potravou a tam odchytiť.

Druhý muž regiónu Trentino Alessandro Olivi zdôraznil, že bezpečnosť občanov je hlavnou prioritou, avšak nikto by medvedicu nemal usmrtiť. Ak sa ju podarí odchytiť, zaradí sa medzi viacero zadržiavaných, problematických medveďov.

Ochranárom sa to nepáči a tak už niekoľko dní protestujú v Triente požadujúc "Slobodu pre Danicu". Odpor voči odchytu nadobúda na intenzite aj na sociálnych sieťach a na internete.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu