Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vypočujte si ohnivý prejav politika: Europoslanci, ste najväčší podvodníci, ľudia vás obesia!

Godfrey Bloom počas prejavu
Godfrey Bloom počas prejavu (Zdroj: YouTube)

ŠTRASBURG - Godfrey Bloom je britský poslanec, ktorý momentálne pôsobí v europarlamente. Pred časom vyvolal medzi svojimi kolegami rozruch, pretože si na rokovaní o výbere daní pre nasledujúce obdobie otvoril ústa na špacír a otvorene všetkým povedal, čo si o EÚ myslí. A nie je to veru nič pozitívne.

Známy euroskeptik Nigel Farage má veľkého konkurenta. Je ním Godfrey Bloom, ktorý sa na novembrovom prejednávaní o výbere daní do roku 2020 poriadne obul do svojich kolegov. Tí totiž prišli s kritikou, že Európska únia by sa mohla mať oveľa lepšie, keby nedochádzalo k takým obrovským daňovým únikom a zrušili sa daňové úľavy pre ľudí aj firmy.

Blooma tieto slová tak rozhorčili, že zahodil akúkoľvek ohľaduplnosť a na plné pľúca povedal, čo si v skutočnosti myslí. Citoval pri tom uznávaného amerického ekonóma a politického teoretika Murraya Rothbarda, ktorý kedysi vyhlásil, že štát je inštitúcia krádeže a dane sú prostriedkom štátu, ako z obyčajných ľudí vytiahnuť peniaze, aby ich potom mohol hanebným spôsobom rozhádzať.

"Dane predstavujú systém, prostredníctvom ktorého politici a byrokrati kradnú peniaze od občanov. Toto miesto nie je výnimkou. Európska únia a jej inštitúcie sa vyhýbajú plateniu daní. Ani vy neplatíte žiadne dane tak ako obyčajní ľudia. Máte všelijaké daňové úľavy, vysoké nezdaniteľné prahy, výhodné dôchodkové systémy. Ste najväčší daňoví podvodníci a ešte máte tú drzosť poúčať a kázať o daniach," rozohnil sa bývalý finančný ekonóm.

Ďalej poznamenal, že jeho odkaz sa čoraz viac šíri k obyvateľom únie a euroskepticizmus má vzrastajúcu tendenciu, čo sa podľa neho ukáže aj v májových voľbách do Európskeho parlamentu. Svoj úprimný prejav zakončil vyhrážkou, že "nebude dlho trvať a ľudia vtrhnú do budovy Európskeho parlamentu a všetkých poslancov obesia. A urobia dobre".

Ohnivý prejav europoslanca

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu