Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vreckára si podal nazlostený dav: FOTO poníženia, aké ešte nezažil!

Takto dopadol údajný vreckár Zobraziť galériu (3)
Takto dopadol údajný vreckár (Zdroj: FB)

CHOTUSICE - Dostal, čo si zaslúžil? Motoburzu v českých Chotusiciach už dlhší čas trápia nájazdy poľských vreckárov, ktorí návštevníkov okrádajú o nemalé peniaze. Keď sa im v sobotu jedného z nich podarilo prichytiť pri čine, neváhali a vyrovnali sa s ním po svojom. Na to verejné poníženie a bolesť tak skoro určite nezabudne.

Poľský gang vreckárov známy po celej Európe v sobotu zavítal aj na motoburzu do českých Chotusíc, kde žiletkou prerezávali vrecká obetí a kradli im peňaženky. Podľa očitých svedkov si v ten deň "prilepšili" o minimálne 60 tisíc českých korún a možno by pokradli aj viac, keby jedného z nich priamo pri čine neprichytili samotní návštevníci.

Keď započuli krik vychádzajúci z davu, rozbehli sa za podozrivým mužom, ktorý sa pokúšal stratiť medzi ľuďmi, no oni ho dostihli a porátali sa s ním naozaj svojským spôsobom. "Jedného chytili priamo pri čine, dostal nakladačku... zobrali mu oblečenie a stál tam nahý a čakal na políciu. Bolo to pekné lynčovanie, myslím, že už kradnúť nebude...," napísal jeden z očitých svedkov na profil skupiny Moto Veteran Czechoslovakia, ktorá zverejnila fotografie nahého muža.

Vreckára si podal nazlostený
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB)

Polícia po príchode údajného zlodeja zadržala a odviedla na policajné oddelenie. Keďže ide o Poliaka, informovali aj cudzineckú políciu, podľa ktorej je to pekný kvietok s bohatou kriminálnou minulosťou v rámci celej Európskej únie.

Podľa organizátora burzy Pavla Jeřábka nešlo o prvý takýto prípad, vreckári sa tam mali objavovať aj v minulosti a krádeží neustále pribúdalo. Ako pre Kutnohorský denník povedal, ide o zohrané skupiny, ktoré si kradnuté veci podávajú medzi sebou. Tak tomu bolo zrejme aj v tomto prípade, Poliak totiž pri sebe žiadny lup nemal. A práve preto nebolo voči nemu vznesené žiadne obvinenie. Polícii chýbajú priame dôkazy a hľadá svedkov incidentu, ktorých výpovede by mohli pomôcť vo vyšetrovaní.

Vreckára si podal nazlostený
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu