Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Očkovanie nešťastnému osudu nezabránilo: Chlapček (†7) zomrel na vzácnu formu meningitídy

Mason Timmins Zobraziť galériu (2)
Mason Timmins (Zdroj: Foto: dailymail.co.uk)

VEĽKÁ BRITÁNIA - Rodičia sedemročného chlapčeka museli urobiť najťažšie rozhodnutie svojho života. Súhlasili s vypnutím prístroja, ktorý udržiava pacientov pri živote. Ich synček sa nakazil vzácnou formou meningitídy, na ktorú, žiaľ, zomrel.

Chlapčeka Masona Timminsa (†7) očkovali proti meningitíde, no minulý víkend sa nakazil vzácnou formou tejto choroby a zomrel v priebehu niekoľkých hodín.

"Nie sme ten typ rodičov, ktorí panikária pri každom zakašľaní, či fňukaní. Ako dieťa som prekonala meningitídu, takže sme si na príznaky tejto choroby dávali pozor,“ povedala chlapčekova matka Claire (34) a pokračovala, že po tom, čo sa u jej synčeka začali prejavovať príznaky tohto ochorenia, vzali ho k lekárovi, lebo malý Mason bol náhle veľmi bledý.

Chlapčeka prijali do nemocnice a po vyšetrení mu zabezpečili špecializovanú starostlivosť. Mason bol síce proti meningitíde očkovaný, no dostal vzácny druh tejto zákernej choroby.

Pre milujúcich rodičov nastali neuveriteľne kruté chvíle. "Vedeli sme, že sa pre synčeka nedá urobiť nič viac, vedeli sme, že sme ho stratili, vedeli sme, že treba vypnúť stroj, ktorý ho držal pri živote," povedal otec Mark.

„Držal som ho a cítil som ako mu prestalo byť srdiečko. Všetci sme vďační, že sme boli schopní sa s ním rozlúčiť,“ uviedol pre dailymail.co.uk. Zronený otec ďalej opisuje: „Keď sme šli pochovať nášho synčeka, spýtal som sa, či môže ísť pohrebné vozidlo na diaľnici trochu rýchlejšie! Mason nám vždy hovoril – rýchlejšie, rýchlejšie. Bol by šťastný, keby vedel,  že sme to pre neho urobili.“ V rodine malého Masona sú totiž všetci blázni do motoriek. Jeho blízki si myslia, že keby bol starší, mohol by byť mechanik. Vždy sa rád hral na opravárov.
 
Podľa štatistík sa vo Veľkej Británii každé desiate nakazenie týmto typom choroby končí tragicky. K príznakom nebezpečnej choroby patrí vysoká teplota, silné bolesti hlavy, nechuť vnímať jasné svetlo, stuhnutý krk, bolesti, ospalosť a fialové škvrny alebo malé modriny, ktoré po stlačení neblednú. Pri malých detičkách môže byť odmietanie jedla alebo prenikavý plač  tiež príznakom tejto infekcie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu