Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Dotácia za chov kráv v počítači: Správa, ktorá sa šírila netom je vymyslená

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: topky)

BUKUREŠŤ – Rumunskí „farmári“ našli spôsob ako rozprávkovo zarobiť. Požiadali Európsku úniu o dotáciu až pol milióna eur na chov kráv na Facebooku. Zjavne o tom euroúradníci nemali ani potuchy, keď až po troch rokoch prišli na to, že chované kravy nie sú skutočné. Neskôr však EÚ tieto správy poprela a teraz tvrdí, že ide o fámu.

Viaceré médiá priniesli senzáciu o tom ako skupina Rumunov zarobila na dotáciách virtuálneho dobytku.

Známa virtuálna hra FarmVille láka milióny hráčov, aby sa stali farmármi, ktorí vybudujú svoj veľkostatok. Partii Rumunov sa malo podariť získať za pomoci EÚ dotáciu z fondov na chov kráv.

Únii sa nezdalo potrebné skúmať, o aké kravy ide a tak sa stalo, že zvieratá existovali len v hre. Nič to nezmenilo na fakte, že peniaze poputovali na účet vynaliezavcov.

Teraz chce Európska únia svoje peniaze späť a nádejným farmárom sa to nepáči. Rozhodli sa úradníkov žalovať, lebo si myslia, že ich virtuálne kravy spĺňajú všetky podmienky pre udelenie dotácie.

„Tvrdenia, ktoré sa objavili v rumunských a niektorých zahraničných médiach, že prostriedky zo Spoločnej poľnohospodárskej politiky boli pridelené farmárom virtuálnej hry Farmville na socialnej sieti Facebook, nie sú pravdivé," znelo vyjadrenie Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku.

Celý príbeh sa dočkal nakoniec vysvetlenia. Únia poprela, že by poslala tak obrovskú čiastku na fiktívny dobytok, ktorý existuje v hre na Facebooku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu