Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Hanba českého premiéra: Mne sa tam nechce, to je v pr*eli, šokoval o pohrebe Mandelu!

Jiří Rusnok
Jiří Rusnok (Zdroj: SITA)

PRAHA – Toto nemal nikto počuť! Premiér Jiří Rusnok si zarobil na poriadny škandál, keď sa pokúšal zubami nechtami ubrániť odletu na pohreb Nelsona Mandelu. Jeho rozhovor s ministrom obrany Vlastimilom Pickom o tom, ako sa mu do Juhoafrickej republiky vôbec nechce, zachytili zvedavé mikrofóny Poslaneckej snemovne a nahrávka sa okamžite začala šíriť internetom.

Na zvukovom zázname z vysielania spravodajskej televízie ČT24 je zachytená Rusnokova obava z hroziacej cesty na Mandelov pohreb. Odchádzajúcemu premiérovi sa nepozdáva jeho termín ani nákladnosť letu. Minister obrany ho síce ubezpečí, že cestu zaplatí, Rusnok však napriek tomu vyjadril vieru, že prezident Miloš Zeman bude "nažhavený" ísť.

Keď mu Picek naznačí možné problémy, Rusnok odvetí: "Tak to je v pr*eli." Rozhovor v sobotu zverejnil portál českého denníka Lidové noviny, pričom originálny záznam diskusie je dostupný aj na známom videoportáli YouTube.

 

Celý prepis rozhovoru zverejnil portál tn.cz:

(Niektoré časti zvukového záznamu sú zle zrozumiteľné)

Rusnok: Ty vole, teraz zase zomrel Mandela.

Picek: Ty vole, kto tam pôjde?

Rusnok: Ja dúfam, že prezident. Ty vole, ja sa úplne klepem, aby som tam nemusel ísť.

Picek: Pretože oni to robia tak do tých 10 dní.

Rusnok: Štrnásteho v sobotu to je, ako máme tú večeru. (Záznam tu nie je príliš kvalitný) Ja mám ešte nejaký obed, potom máme večeru. Takže ja vole som v strachu, či nebudem musieť ešte ísť tam. Vôbec sa mi tam nechce. Potom mám 19. zase Brusel. A teraz ja neviem, ty vole, to je ešte diaľka ako prasa. To by som tam musel ísť nejakou linkou alebo niečím.

Rusnok: Nieee, špeciálom.

Rusnok: Ty vole, kto to zaplatí?

Kohút: Ja to zaplatím.

Rusnok: Tak rozpočet to tento rok zvládne.

Rusnok: Hele, ja dúfam, že Miloš je nažhavený, že chce niekam ísť, a že pôjde. Oni mu doktori budú určite hovoriť, nech tam nejde.

Picek: Môžeš mi povedať, ako Miloš vlezie do toho lietadla?

Rusnok: No ja neviem.

Picek: Veď on má problémy so schodmi. To je úplná blbosť. Ešte tam bude nejaký prúser.

Rusnok: On má palicu.

Picek: Veď zrušil cestu do ... (nie je rozumieť ) dvanásteho.

Rusnok: No tak asi nepoletí, tak to je v pr*eli.

Za trapas sa už ospravedlnil

Český premiér Jiří Rusnok sa dnes ospravedlnil za svoje slová o nechuti letieť do Juhoafrickej republiky (JAR) na pohreb legendárneho bojovníka proti apartheidu Nelsona Mandelu. "Nebolo to správne takto sa vyjadrovať," uviedol v esemeske zaslanej českému spravodajskému portálu iDNES.cz. Svoju frustráciu nad povinnosťou reprezentovať Česko zvádza na časovú vyťaženosť. Premiérov prešľap si všimla aj tlačová agentúra AP.

"Za tie slová sa ospravedlňujem. Nebolo to správne sa takto vyjadrovať v súvislosti s úmrtím Nelsona Mandelu a mrzí ma to," uviedol premiér Rusnok pre iDNES.cz. "Zladiť pracovný program s nečakanými udalosťami je vo funkcii predsedu vlády čarovanie s časom, a keďže je december, vzhľadom na nadchádzajúce sviatky fakticky najkratší mesiac v roku, všetko sa koncentruje iba na tri týždne," vysvetľoval premiér svoje rozladenie z nečakanej povinnosti.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu