Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Rusi skrývajú tajnú zbraň proti mimozemšťanom: Obráni nás pred útokmi zhora?

Rusi sa nevedia brániť útokom z vesmíru Zobraziť galériu (2)
Rusi sa nevedia brániť útokom z vesmíru (Zdroj: Foto: Ministersvto obrany Ruskej federácia, sxc.hu)

RUSKO – Čo nastane, ak by na našu Zem zaútočili bytosti z inej planéty? Dokáže sa ľudstvo ubrániť? Rusi disponujú obrovským množstvom zbraní, majú vyvinuté špičkové tajné technológie, no tvrdia, že potenciálnym útokom z vesmíru by sa ubrániť nevedeli.

Rusi priznali, že nie sú pripravení na útok proti mimozemšťanom. Oznámili, že ich "kozmické sily", ako sa populárne volá ruská protivzdušná obrana, nie sú pripravené na možnú inváziu cudzincov z vesmíru. Vojaci sú totiž zle vybavení k obrane proti mimozemským útokom.

Ruské vesmírne vojsko bolo vytvorené v roku 1992. V roku 2011 zmenilo názov na Ruské letecké obranné sily. Sú zodpovedné za obranu proti útokom zo vzduchu a jednou z ich úloh je sledovanie priestoru a zabránenie potenciálnym hrozbám. V rámci tejto inštitúcie ide najmä o integráciu niekoľkých druhov vojsk zodpovedných za protiraketovú obranu, strategický protilietadlový boj a kontrolu kozmického priestoru. Toto nové odvetvie ozbrojených síl Ruskej federácie zodpovedá hlavne za obranu vzduchu a priestoru. Jednou z konkrétnych úloh je monitorovanie kozmických objektov a identifikácia potenciálnych hrozieb v Ruskej federácii, ako aj prevencia útokov.

No zdá sa, že na toto dôležité poslanie vojaci nie sú pripravení. V prípade, že by boli potrebné útoky proti mimozemským civilizáciám, by zrejme nezasiahli.

Rusi sa nevedia brániť
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: Ministersvto obrany Ruskej federácia, sxc.hu)

Russia Today informoval o tlačovej konferencii v Kontrolnom centre pre vesmír v Moskve, na ktorej zástupca riaditeľa strediska Sergei Berzehnoj vysvetľoval, do akej miery by Rusko mohlo reagovať na prípadné útoky cudzincov z vesmíru: „Pre túto chvíľu nie sme schopní sa takýmto útokom brániť. Nie sme pripravení bojovať proti mimozemským civilizáciám. To ani nie je úlohou nášho centra. Máme dosť problémov na Zemi a okolo nej."

Ako ďalej denník upozorňuje, zatiaľ čo kozmické vojská nemusia mať schopnosti bojovať proti mimozemským  návštevníkom, disponujú však extrémne efektívnymi zariadeniami, ktoré sa dokážu vyrovnať s pozemnými problémami a hrozbami. Tvrdia, že Rusko má technológie, ktorými môže čeliť hrozbám z vesmíru.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu