Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Hyenizmus po smrti poľovníka: O jedného menej, oslavujú ochrancovia zvierat!

Aktivisti na sociálnej sieti oslavovali smrť poľovníka Zobraziť galériu (2)
Aktivisti na sociálnej sieti oslavovali smrť poľovníka (Zdroj: blic)

TICINO - Nechutné grobianstvo! Spolok švajčiarskych poľovníkov prežíva obrovský smútok po tom, čo tragicky zahynul jeden z ich členov Ettore C. (†52) z mesta Olivone. Oveľa ťažšie však jeho náhlu smrť znáša manželka a dve dospievajúce deti, ktoré navyše čelia útokom zo strany ochrancov zvierat. Tí Ettoreho smrť vo veľkom oslavujú na sociálnej sieti.

Lovecká sezóna vo švajčiarskej oblasti Ticino začala mimoriadne tragicky. Otec dvoch detí, poľovník Ettore, sa v nedeľu večer vybral na lov do hôr, kde ho neskôr v pondelok ráno našli mŕtveho, píše švajčiarsky denník Blic. Bližšie informácie o jeho tragickej smrti k dispozícii nie sú, no zahraničné médiá sa rozhorčujú najmä nad hyenizmom miestnych ochrancov zvierat, ktorí na stratu poľovníka reagovali uštipačnými poznámkami.

Aktivisti za práva zvierat Offensiva Animalista zverejnili na sociálnej sieti fotografiu pohára s červeným vínom a neúctivými komentármi. "Veľmi dobre. O jedného menej," píše jeden z nich v diskusii pod fotografiou. "Poďme si na to pripiť!" kontruje mu ďalší.

Fotografia aj s diskusiou už zo sociálnej siete zmizla.
Zobraziť galériu (2)
Fotografia aj s diskusiou už zo sociálnej siete zmizla.  (Zdroj: blic)

Fabio Regazii, prezident federácie lovcov v Ticine je správaním ochrancov zvierat rozhorčený. "Tieto výroky sú neúctivé a poburujúce. Som z toho smutný," povedal. Neverí, že niekto takýmto ohavným spôsobom dokáže hanobiť smrť človeka i samotné poľovníctvo. "Ide o tragickú nehodu ľudskej bytosti, muža, ktorý má rodinu!" pohoršuje sa a aktivistom položil otázku, či by svoje urážajúce komentáre boli schopní povedať aj priamo do očí smútiacej rodine.

Aktivisti z Offensiva Animalista si nie sú vedomí žiadneho pochybenia. "Z našej strany nebolo napísané nič nezákonné," vyjadril sa hovorca ochrancov zvierat, ktorý nechce byť menovaný. Naopak sa vraj obávajú, že budú teraz oni sami čeliť vyhrážkam. Fotografia pohára s vínom a neľudskými komentármi včera zo sociálnej siete zmizla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu