Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Neúspešní kandidáti Franz a Fischer uprednostňujú Zemana

Vladimír Franz
Vladimír Franz (Zdroj: SITA)

PRAHA - Neúspešní prezidentskí kandidáti z prvého kola, Jan Fischer a Vladimír Franz, budú v rozhodujúcom druhom kole volieb hlasovať za Miloša Zemana, svojim voličom však žiadne odporúčanie nedali.

Vyplýva to z ich dnešných vyjadrení pre internetové servery Novinky.cz, respektíve iDNES.cz. Jan Fischer pre Novinky.cz iba zopakoval svoj už známy postoj, že Karla Schwarzenberga nepodporí a ocenil jasné postoje Miloša Zemana a fakt, že sa nedištancuje od svojho niekdajšieho pôsobenia na čele vlády ČR. "Svojim voličom odporúčanie nedávam. Vážim si ich, myslím, že sú to rozumní ľudia a moje rady nepotrebujú," cituje server Fischerove slová.

Vladimír Franz cez zakladateľa iniciatívy Vladimír Franz presidentem Jakuba Hussara pre iDNES.cz odkázal, že bude voliť menšie zlo, odporúčanie svojim voličom však nedal. "Ak si mám vybrať medzi prasacou a vtáčou chrípkou, vybral som si prasaciu chrípku," cituje server vyjadrenie, ktoré vysokoškolský, nápadne potetovaný pedagóg nezdôvodnil podobne ako výber Miloša Zemana.

 "Zostať bokom a robiť akoby nič, znamená podieľať sa na marazme. Preto pán Franz pôjde voliť, ale je to čisto jeho osobná voľba. V žiadnom prípade to nemá nič spoločného s akýmsi odporúčaním, hoci i nepriamym, jeho voličom. Priznal, koho bude voliť, ale nie je to podpora," dodal Hussar.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu