Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Sexškandál v Poľsku: Stovka modeliek ukájala naj boháčov planéty!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: orange.co.uk)

VARŠAVA - Viac ako stovka poľských modeliek si pod vedením "hviezd bulvárnej tlače" privyrábala v európskych letoviskách ako luxusné prostitútky. So škandalóznom odhalením vyrukoval poľský denník Gazeta Wyborcza, podľa ktorého prokuratúra práve odovzdala prípad súdu. Ku kupliarstvu sa podľa denníka priznala pätica žien, vrátane dcéry známeho hudobníka, ktorá v sieti pôsobila spoločne so svojou matkou.

Všetko vraj vyšlo najavo vďaka priznaniam bývalého módneho fotografa, ktorý si momentálne odpykáva trest za zneužívanie maloletých dievčat. Práve ten rozprával prokurátorom o modelkách predávajúcich svoje telá arabským šejkom a bohatým podnikateľom.

"Neverila som, že za ničnerobenie sa dá zarobiť toľko peňazí. Sexu vôbec nebolo veľa," tvrdila nemenovaná modelka, ktorá za pár týždňov v spoločnosti arabského princa zinkasovala 10 000 eur.

Práve rockerova dcérka Joanna spolu s matkou Danutou viedli agentúru modeliek, než ich finančné problémy prinútili vyhľadávať dievčatá ochotné predávať nielen zjav, ale aj telá. Najprv pár modeliek vyslali do nevestinca na Malorke, neskôr sa už dohadovali s individuálnymi klientmi. Za sprostredkovanie inkasovali niekoľko stoviek zlotých, zatiaľ čo modelka najmenej tisícku.

Joanna B.
Zobraziť galériu (2)
Joanna B.  (Zdroj: wp.pl)

Operáciu však zakrátko prevzala a vo veľkom rozbehla bývalá modelka, známa ako "Emi", ktorá na doručovaní dievčat do lôžok boháčov zarobila státisíce až milióny.

"Celý deň sme na jachte lovili ryby, až večer sme poskytovali sexuálne služby," opísala jedna z modeliek výlet do Barcelony za skupinou ruských podnikateľov. Vraj najprv všetky zaskočilo, že pôjde o sex, ale žiadne dievča neodmietlo. "Nikto nás k ničomu nenútil," tvrdili modelky. Každá za štvordňový výlet dostala 2000 eur.

K pravidelným klientom patril "princ Santo", údajne člen jednej arabskej kráľovskej rodiny, za ktorým modelky lietali do Courchevelu vo francúzskych Alpách. "Žiadny nátlak nebol. Dievčatá, ktoré nepristúpili na sex, dostávali za deň 200-250 eur. Tie, ktoré sex neodmietali, dvojnásobok," rozprávala jedna z modeliek. Každé dievča "Emi" vyplácalo stovku eur ako províziu. Kupliarka si počas trojmesačného "výjazdu" zarobila desaťtisíce eur, rekordérka medzi dievčatami 100 000 eur.

Lukratívny "výlet do Álp" zlákal aj jednu známu speváčku. "Brala som to ako príležitosť dostať sa do spoločnosti, kde by som príjemne strávila čas a možno aj našla partnera," vysvetlila vyšetrovateľom. V lete podobné výlety do Cannes znamenali pre modelky denný honorár 500 eur plus prepitné od klientov, ktoré v jednom prípade dosiahlo aj 20 000 eur.

Kupliarky sa ku všetkému priznali v nádeji na podmienečné tresty. Aj prokuratúra pripúšťa, že k obchodovaniu s ľuďmi nedochádzalo, pretože modelky sa predávali dobrovoľne. "Kde je dopyt, nájde sa aj ponuka," tvrdí profesorka Magdalena Środová, expertka na etiku, ktorá sa prihovára za legalizáciu prostitúcie. Podobný názor vyjadrila aj väčšina debatujúcich na internete, aj keď v katolíckom Poľsku s tým môže byť problém.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu