Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Hillary Clintonovej sa zlepšil zdravotný stav: Prepustili ju z nemocnice

Hillary Clintonová
Hillary Clintonová (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Americkú ministerku zahraničných vecí Hillary Clintonovú prepustili v stredu (dnes SEČ) z Presbyteriánskej nemocnice v New Yorku, kde ju hospitalizovali v nedeľu po náleze krvnej zrazeniny v žile medzi mozgom a lebkou.

Ako podľa agentúry Reuters informoval hovorca ministerstva zahraničných vecí Philippe Reines, lekári očakávajú úplné uzdravenie šéfky diplomacie USA.

"Odborný lekársky tím (Clintonovej) oznámil, že vo všetkých oblastiach sa jej zdravotný stav zlepšuje a že sú presvedčení o jej úplnom uzdravení," uviedol hovorca.

Ako ďalej dodal, ministerka je pripravená vrátiť sa späť do práce. Ministerstvo bude čoskoro informovať o jej pracovnom programe, ktorý sa v nasledujúcich dňoch upraví vzhľadom na zdravotný stav.

Šéfku americkej diplomacie postihlo v polovici decembra vírusové ochorenie žalúdka, v dôsledku ktorého bola dehydrovaná a omdlela. Utrpela pritom otras mozgu, čo sa zistilo až o niekoľko dní neskôr. Zrazeninu diagnostikovali 30. decembra počas kontrolného vyšetrenia.

Bývalá prvá dáma USA je ministerkou od januára 2009, keď prezident Barack Obama začal svoje prvé funkčné obdobie. Obama po znovuzvolení nedávno nominoval demokratického senátora Johna Kerryho, ktorý stojí v čele senátneho výboru pre zahraničné vzťahy, za Clintonovej nástupcu. Clintonová opakovane zdôraznila, že ministerkou chce byť len jedno funkčné obdobie.

Clintonová podľa lekárov neutrpela v dôsledku zrazeniny cievnu mozgovú príhodu alebo trvalé neurologické poškodenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu