Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Muž s dátumom smrti 12. 12. 2012: V stredu mal zomrieť, zmizol bez stopy!

Strašidelný náhrobok objavil bádateľ Vilém Wodák
Strašidelný náhrobok objavil bádateľ Vilém Wodák (Zdroj: iDnes.cz)

JIHLAVA – Záhadný Josef Král (56) z Kroměříža známy ako „muž s dátumom smrti 12.12. 2012“, ktorý sa na náhrobku na jihlavskom cintoríne objavil pred vyše mesiacom, prežil svoju „smrť“. Dokonca sa v deň, kedy mal zomrieť, kvôli svojim dlhom chcel stretnúť s veriteľmi. Už pár týždňov však po ňom niet ani stopy! Inforomoval o tom český portál Aha!

Prípad strašidelného náhrobku, ktorý už z cintorína zmizol, a ktorého miesto v stredu pokrýval neporušený sneh, polícia stále vyšetruje. Král, ktorý má nehnuteľnosti v exekúcii v Jihlave, je ako bezdomovec hlásený na Mestskom úrade v Kroměřiži a na smrť údajne nepomýšľa. Práve naopak, v magický deň 12.12. 2012 sa chcel stretnúť so svojimi veriteľmi a navždy splatiť svoje dlhy.

Stretnutie sa však údajne nekonalo. Odvtedy, ako sa na jihlavskom cintoríne morbídny pomník objavil, ho nikto nevidel. Nezdržiava sa ani u svojej manželky Márie, ktorá žije v Uherskom Hradišti. „Tu a tam som ho stretol, ale teraz už asi mesiac som ho nevidel. Ak by bol doma, asi by vám otvoril,“ povedal pre portál starosta obce Aleš Richtr.

Strašidelný nápis objavil začiatkom novembra bádateľ Vilém Wodák na svojej pravidelnej prechádzke mestským cintorínom. Čarovný dátum vyrytý do pomníka mu bil do očí už z diaľky. „Bol som prekvapený,“ opísal svoje pocity Wodák. Z obavy o život neznámeho muža, ktorý sa „dopredu pochoval“, nálezca kontaktoval políciu.

Tá následne spustila po Josefovi Královi, ktorý pomník vlastní, pátranie. Po neúspešnom niekoľkodňovom hľadaní sa muž sám na polícii prihlásil, aby vyvrátil špekulácie o jeho možnej samovražde. „V utorok sa na obvodné oddelenie v Uherskom Hradišti dostavil majiteľ hrobu, ktorý sa k veci vyjadril,“ povedala pre portál idnes.cz policajná hovorkyňa Jana Kroutilová. Josef polícii povedal, že na 12. decembra svoju smrť určite neplánuje a niekto ho zrejme nápisom chcel zastrašiť. To boli však jeho posledné slová, a odvtedy sa po ňom akoby zľahla zem.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu