Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Medveďa na D2 vraj kamión nezabil: Videli ho na Morave!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BŘECLAV – Slovenský medveď zablúdil do Českej republiky! Počas sobotňajšej noci došlo na diaľnici D2 v smere z Bratislavy do susedných Čiech k drastickej nehode. Kamión tam prešiel zatúlaného medveďa, ktorého rozmetal po ceste. Moraváci o tom však pochybujú, toho istého medveďa vraj na druhý deň večer zahliadli v obci Týnec. Prežil slovenský medveď masaker na diaľnici, alebo je zatúlaných chlpáčov viac?

Včera sme vás informovali o nehode na diaľnici D2, pri ktorej prišiel o život zatúlaný medveď. Česi však o tomto nešťastí pochybujú, to isté zviera totiž mali vraj zahliadnuť na druhý deň večer v obci Týnec, ktorá je len na skok od našich hraníc. Má ísť o chlpáča, ktorý sa po Břeclave pohybuje už niekoľko dní a na Moravu zablúdil zrejme z blízkych slovenských hôr. Informoval o tom český denník novinky.cz.

Chlpáča potulujúceho sa po Břeclavi videli minulý týždeň hneď trikrát. Po tom, čo ho v nedeľu zbadali obyvatelia Týnca, starostka obce vyzvala ľudí, aby nepúšťali deti samé do lesa a stretu s macom sa tak radšej vyhýbali. „Nesmie sa naňho kričať a snažiť sa ho zahnať palicou, aby sa nezačal brániť,“ varuje starostka.

Prvýkrát maca poľovníci zahliadli medzi Břeclavom a polesím Soutok minulý utorok. Vo štvrtok ho videla žena medzi Břeclavom a Valticami. V nedeľu sa objavila informácia, že ho zrazil kamión na diaľnici D2 na slovenskej strane. O tom však Česi pochybujú a tvrdia, že toho istého chlpáča videli na druhý deň v Týnci.

Napriek tomu, že výskyt medveďov v Čechách je veľmi zriedkavý a väčšinou sa do krajiny zatúlajú zo Slovenska, určite nejde o rovnaké zviera. Nie je totiž reálne, aby chlpáč, ktorého v sobotu v noci prešiel kamión, zrážku prežil. Ostala po ňom len krvavá stopa a torzo tela. "Trup, hruď a hlavu sa nám nepodarilo nájsť. Asi ten kamión odišiel s ním,“ povedal včera pre Tv JOJ poľovník Ivan Mihalovič. Keďže medvede sú na Slovensku premnožené, je pravdepodobnejšie, že do Týnca sa zatúlal ďalší.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu