Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Dovolenka v Chorvátsku sa predraží: Od júna porastie cena diaľničných poplatkov!

RIJEKA - Od júna ide hore poplatok za používanie diaľnic v Chorvátsku o 15 %, ceny neboli menené od roku 2004.

Dlhodobo najžiadanejšia  destinácia Slovákov sa toto leto o niečo predraží. Do Chorvátska, ktoré vlani individuálne navštívilo okolo 200 tisíc našincov sa tento rok chystá opäť viac ako štvrtina dovolenkárov. Musia však rátať s drobnými navyše. Napríklad aj za mýto.

Podľa informácií, ktoré priniesol Novi List, platia v súčasnosti osobné autá na trase Záhreb - Fiume 60 kún. Od júna sa má cena za prejazd upraviť na 69 kún (9,13 €). Podobne tomu bude aj medzi Záhrebom a Splitom, kde dnes vyberajú 157 kún, ale chystá sa zvýšenie na 180 (23,82€)..

Záhrebský Vecernji List priniesol vyjadrenie Dražena Guština, predsedu predstavenstva HAC, ktorá má v správe diaľnice, spoločnosti poznamenanej mnohými škandálmi. Podľa neho sa nevyhnú zvyšovaniu cien, prehodnoteniu zmlúv ani prepúšťaniu. Vychádzali z faktu, že poplatky za používanie diaľnic sa nemenili od roku 2004. Podľa vypracovanej analýzy by zvýšenie o 15 percent od prvého  júna prinieslo ďalších 100 miliónov kún ročne. Nie je to jediný návrh, pripravené boli aj analýzy s 10 a 20 % navýšením.



 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu