Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ministerka poradila bezdomovcom, aby v mrazoch nevychádzali z domu

Nora Berrová
Nora Berrová (Zdroj: wikimedia)

PARÍŽ - Francúzska ministerka zdravotníctva Nora Berrová si vyslúžila posmech za radu, ktorú napísala na svojom blogu, že bezdomovci by v týchto krutých mrazoch nemali vychádzať von. Politička sa teraz na Twitteri snaží napraviť svoju poškodenú povesť.

Ministerka napísala cez víkend v blogu, že batoľatá, starí a chorí ľudia a bezdomovci sú v extrémnom mrazivom počasí, aké vládne v Európe, obzvlášť ohrození, preto by nemali "vychádzať von".
      
Jej rada vyvolala na sociálnej internetovej sieti Twitter vlnu kritických aj zosmiešňujúcich reakcií. Médiá takisto priniesli správy, že ministerka radí, aby bezdomovci radšej zostali doma.
      
Berrová sa potom snažila napraviť svoju poškodenú povesť prostredníctvom odkazu, ktorý presmerovával čitateľov na aktualizovaný blog a v ňom sa už zmienka o bezdomovcoch nenachádzala. "Sú veci, ktoré nakoniec vypália poriadne ironicky," uviedla na Twitteri.
      
V posledných dňoch trápi Európu kruté mrazivé počasie, pričom teploty v niektorých častiach Francúzska klesli až na mínus 20 stupňov Celzia a spôsobili smrť stoviek ľudí, najmä bezdomovcov.
      
Množstvo francúzskych miest otvára dodatočné nočné útulky pre ľudí bez domova.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu