Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Sú USA na prahu vojny? Po Kalifornii sa presúva obrovské množstvo tankov!

Záber z videa, ktoré vydesilo Ameriku
Záber z videa, ktoré vydesilo Ameriku (Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA/WASHINGTON - Celý svet v týchto dňoch napäto sleduje konflikt medzi USA, Iránom a Izraelom, ktorý sa podľa časti odborníkov môže transformovať až do veľkej vojny. Američanov cez víkend vydesilo video, zachytávajúce nekonečný armádny transport v Kalifornii.

Videozáznam umiestnil na Youtube jeden z vodičov, ktorí v piatok čakali na železničnom priechode v kalifornskom Watsonville, južne od Santa Cruz. Cestu im skrížil obrovský vojenský vlak, naložený tankami. Podla odhadov ich bolo niekoľko stoviek. 

Množstvo ľudí, ktorí si video pozreli, sa vydesilo. Podľa ich názoru išlo o jasný dôkaz toho, že USA sa pripravujú na militarizáciu a na to, že vojna s Iránom sa môže rozšíriť na globálny konflikt. Vojna na Blízkom východe je vraj na spadnutie, informovali na Twitteri aj hackeri zo združenia Anonymous, ktorí v týchto dňoch napádajú vládne internetové portály. Bojujú tak proti údajnej začínajúcej webovej cenzúre. Prorokom vojny nahráva do karát aj fakt, že Európska únia prijala embargo na ropu, dovážanú z Iránu. 
 
"Tie tanky sú pre nás. Obama sa pripravuje na stanné právo" tvrdili ďalší šokovaní diskutujúci. Narážali tak na kontroverzný "NDAA" (Autorizačný zákon národnej obrany), podpísaný americkým prezidentom Obamom na konci roka. Ten umožňuje armáde na neurčitú dobu zadržať hocikoho, podozrivého z terorizmu a to aj bez obvinenia. Súčasťou materiálu je aj pasáž o stannom práve a pre mnohým je krokom k tyranii.
 
Ozvali sa však aj triezvejšie reakcie na video. "To nie sú primárne bojové tanky. Sú to takzvané Bradleyho bojové vozidlá s odmontovanými bojovými vežami. Podľa mňa smerujú do (vojenskej základne) Fort Irwin na bojové cvičenie," uviedol jeden z diskutujúcich. 
 
Podobný názor mal aj ďalší: "Sú to vozidlá, ktoré sa presúvajú z jednej základne do druhej buď na uskladnenie, alebo na vojenské cvičenie. Prečo tam smerujú vlakom? Pretože je to lacnejšie," dodal.
 

Nekonečný armádny transport na juhozápade USA:

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu