Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pes hrdina: Zachránil chlapca, ktorý sa stratil v lese

Misiek Zobraziť galériu (3)
Misiek (Zdroj: lodz.gazeta.pl)

VARŠAVA - Poľsko má nového hrdinu. Je ním psík Misiek, ktorý zachránil chlapca (3), ktorý vo štvrtok odišiel z domova a zablúdil v lese. Misiek sa o chlapca celý čas staral a štekaním na neho upozornil hájnika, ktorý oboch tulákov v piatok ráno našiel.

Malý Dawid zo záhrady v dedinke Karolinów v strednom Poľsku vo štvrtok popoludní vybehol za svojím milovaným psom a už sa nevrátil. Chlapca najskôr hľadali jeho príbuzní, potom sa do pátracej akcie zapojili ľudia z dediny a neskôr aj polícia a hasiči. Karolinów leží uprostred lesov. Do noci sa ho nájsť nepodarilo, hoci pri tom pomáhali policajné psy a vrtuľník s termovíziou.

Ráno hájnik v lese asi štyri kilometre od dediny počul štekanie. Keď došiel na miesto, našiel psa, ktorý ležal vedľa Dawida. Hájnik si myslí, že chlapec chladnú noc v lese prežil len vďaka tomu, že ho pes celú dobu zahrieval svojím telom. Dawid skončil v nemocnici, je ale v pomerne dobrom zdravotnom stave.

Psovi veľká pozornosť médií, ktorej sa mu od piatku dostalo, nesvedčí. Po všetkom, čo s Dawidom prežil, je vystrašený. Odborník na správanie zvierat v televízii TVN24 vysvetlil, že psi cítia, keď pri nich nie je ich známy človek. "Pes podobne ako človek vytvára väzby a keď sa tieto väzby prerušia, reaguje na to," uviedol Andrzej Klosiński. Psí hrdina, malý miešanec, teraz za odmenu dostáva len lahôdky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu