Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Závislosťou na internete trpí viac ako pol milióna Nemcov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BERLÍN - Okolo 560.000 Nemcov je závislých na internete. Ako vyplýva z obsahu štúdie, ktorú s podporou spolkového ministerstva zdravotníctva pripravili univerzity v Lübecku a Greifswalde, na surfovaní a internetových hrách je závislé jedno percento populácie vo veku 14-64 rokov.

Ďalších 4,6 percenta ľudí rovnakej vekovej kategórie (čo je 2,5 milióna Nemcov) možno považovať vzhľadom na ich správanie za problematických užívateľov internetu. Informovala o tom splnomocnenkyňa spolkovej vlády pre drogovú problematiku Mechthild Dyckmansová.

Podľa vlastných slov sa v budúcom roku mieni zamerať práve na počítačovú a internetovú závislosť mladých ľudí. Z uvedenej štúdie vyplýva, že závislosť na internete je najrozšírenejšia v radoch mladých ľudí od 14 do 24 rokov, kde jej podiel činí 2,4 percenta, pričom ďalších 13,6 percenta užívateľov v tomto veku je problematických.

Nápadným je nepomer medzi závislými chlapcami a dievčatami, ktorých je postihnutých podstatne viac. Podľa odborníkov za to môžu predovšetkým sociálne siete, využívané dievčatami vo väčšom rozsahu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu