Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Záchranári vyzdvihli telá slovenského a austrálskeho pilota

Tomáš Munk
Tomáš Munk

TIMIKA - Indonézski záchranári vyzdvihli v stredu telesné pozostatky slovenského a austrálskeho pilota, ktorých lietadlo v piatok havarovalo v ťažko prístupnej oblasti v provincii Papua. Na miesto nešťastia vyslali ráno tri helikoptéry, ktoré odviezli telá Tomáša Munka zo Slovenska a Davida Cootesa z Austrálie z miesta havárie v okrese Jakuhimo na ostrov Biak pri severozápadnom pobreží Papuy. Hovorca miestnej polície Wachyono nepovedal, kedy ich prevezú späť do vlasti.

Telesné pozostatky objavili už v pondelok, záchranné práce však komplikovala hustá hmla a nepriaznivé počasie, takže helikoptéry mohli vyštartovať až v stredu.

Stroj typu Cessna Grand Caravan spoločnosti Susi Air s nákladom paliva a potravín vzlietol z letiska v meste Wamena a zrútil sa v piatok poobede asi v polovici hodinového letu do odľahlej dedinky Kenyam. Príčinou nešťastia je s najväčšou pravdepodobnosťou zlé počasie.

Indonézske ostrovy závisia od leteckého zásobovania, bezpečnosť leteckej dopravy je však veľmi zlá. Búrlivé poveternostné podmienky spôsobili v posledných rokoch viacero leteckých nešťastí v tejto oblasti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu