Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Šokujúca správa: Pilota Demitrovho lietadla smrti mali nútiť k odletu!

V troskách lietadla našli hokejisti smrť
V troskách lietadla našli hokejisti smrť

MOSKVA - Podiel na leteckej tragédii, ktorá skončila smrťou 43 pasažierov, mohol mať nátlak dispečerov na letisku Tunošna. Nervy z príkazov, ktoré mali nútiť vystresovaných pilotov, aby čím skôr vypratali priestor kvôli politickému summitu ruského prezidenta Medvedeva, mohol byť rozhodujúci. Tvrdí to bývalý špičkový pilot stíhacieho leteckého pluku, ktorý je oboznámený s okolnosťami katastrofy.

Po havárii sa začala šíriť zvesť, že stroj s hokejistami musel štartovať zo skrátenej dráhy, pretože jej časť uzavreli kvôli príletom politikov. To preto stroj Jak-42 nenabral dostatočnú výšku, zdvihol sa až z poľa, kvôli čomu vo vzduchu zavadil o stožiar a roztrieštil sa o zem. Oficiálne miesta sa k týmto špekuláciám odmietli vyjadriť.

Bývalý špičkový pilot stíhačiek Mig, ktorý dôverne pozná každý meter letiska Tunošna, sa podelil o svoje názory v liste Komsomolskaja Pravda:

"Incident mi pripomenul katastrofu pri Smolensku, pri ktorej zahynul poľský prezident so svojou delegáciou," začal svoje rozprávanie. "Vtedy sa pilot lietadla slepo podvolil príkazom nadriadených, ktorí sa dožadovali pristátia. Namiesto toho, aby sa riadil pokynmi z navádzacej veže," pripomína tragický pád vládneho stroja do lesa, nad ktorým sedela nepriestupná hmla.

Bývalý pilot sa snaží vysvetliť, pod akým tlakom dispečerov sa musel ocitnúť šéf letu Andrej Soloncev. "Predstavte si, že vám dokola zdôrazňujú, že nesmie nastať žiadne oneskorenie, pretože sa očakáva prílet dôležitých hostí. Takže ešte než sa lietadlo dostalo do pohybu, pilotom došlo, že sú problémy. A tie skutočne nastali. "

Oslovený odborník nepochybuje, že stroj s hokejistami mal kvôli "náletu" politikov k dispozícii skrátenú dráhu a podľa všetkého mal Soloncev minimálny priestor na rozhodnutie. "Riešenie, zdá sa, prišlo príliš neskoro. Ubrzdenie stroja nebolo reálne a vzletová rýchlosť bola nedostatočná," myslí si špecialista.

Odmietnutím vzlietnúť by na dlhé hodiny ochromil letisko, na ktoré sa chystali pristáť politici. Tým pádom by si zaručene podpísal ortieľ nad svojou kariérou pilota. Ďalšou možnosťou bol risk. Pilot zrejme vyberal medzi svojou kariérou a životom...

Pád Jak-42

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu