Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Taxikár vymieňal opitým zákazníkom kreditky, nakradol 10 tisíc!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/PRAHA - Ľudia, ktorí sa v bujarej nálade vracali do svojich domovov z klubov a krčiem, sa zväčša potešili. Pražský taxikár (34) im totiž navrhol, že môžu zaplatiť aj kartou a nemusia sa potácať k bankomatom. Netušili, že jazda ich vyjde poriadne draho!

Taxikár mal svoj systém premyslený. "Vždy si našiel očividne opitého okoloidúceho, ktorému navrhol odvoz. Po príjazde na vopred dohodnutú adresu ponúkol zákazníkovi možnosť úhrady kartou. Klienta, ktorý túto možnosť využil, vodič v priebehu platby okradol. Nechal si totiž jeho kartu a vrátil mu inú, väčšinou nefunkčnú," uviedol pražský policajný hovorca Tomáš Hulan.

Z ukradnutých kariet potom vyberal hotovosť, alebo nimi platil v obchodoch. Dôverčivých opilcov takto pripravil o poriadny balík peňazí. Polícia zatiaľ vie o desiatich ľuďoch, ktorých okradol o asi štvrť milióna českých korún (viac než 10 tisíc eur).

Muž si takto "privyrábal" niekoľko mesiacov a po prstoch mu klepli až v polovici minulého týždňa, keď skončil v putách. Hrozí mu osem rokov za mrežami.

Krádeže a podvody nie sú jedinými prehreškami tohto muža. Polícia zistila, že taxislužbu prevádzkoval načierno a nedávno kvôli pervitínu prišiel aj o vodičák.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu